The Hid­den Palace

A Novel of the Golem and the Jinni

Gepubliceerd op: 27 mei 2021

The Hidden Palace
A Novel of the Golem and the Djinni

Helen Wecker

New York: HarperCollins Publishers, 2021
Aantal blz.: 480
ISBN: 9780062468710

Ook als e-book verkrijgbaar

De naam Helen Wecker ken je waarschijnlijk al van haar betoverende roman *The Golem and the Djinni* (ISBN 9780007480197). De golem en de djinni vertelt het onvergetelijke verhaal van twee bovennatuurlijke wezens die in 1899 afzonderlijk van elkaar in New York aankomen. 

In juli verschijnt The Hidden Palace, het langverwachte vervolg op The Golem and the Djinni. Daar ontmoeten we opnieuw de golem Chava en het Syrische vuurwezen Ahmad.

Uit angst om te worden herkend als monster hebben beiden een menselijke gedaante aangenomen en leven als net in New York gearriveerde immigranten. Zij proberen onopgemerkt te blijven, maar de levens van mensen die met Chava en Ahmad in aanraking komen veranderen voorgoed. Zoals de welgestelde Sophia Winston, die na een korte ontmoeting met Ahmad ziek wordt en naar diens vaderland Syrië reist om genezing te vinden, en daar Dima, een vrouwelijke djinni leert kennen. En in een souterrain in de Lower East Side in New York helpt het meisje Kreindel haar vader, een rabbijn, bij het vervaardigen van een golem. Als Kreindel naar een weeshuis wordt gestuurd, is Yossele, zoals de gigantische kleiman heet, haar enige vriend en beschermer.
In de woelige jaren tussen 1900 en het begin van de Eerste Wereldoorlog blijft het een uitdaging voor Chava en Ahmad om hun plek te vinden in de mensenwereld en elkaar niet kwijt te raken. Maar dan blijken er meer wezens zoals zij in New York te zijn…

Meer over het boek én het voorwoord en het eerste hoofdstuk lees je op de website van uitgeverij HarperCollins.


Helene Wecker studeerde aan Columbia University. Haar debuut The Golem and the Djinni werd meermaals bekroond.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.