Dr. Birger by Appointment

Gepubliceerd op: donderdag 10 december 20, 11:00

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Irina Birger is gefascineerd door de menselijke natuur en haar verlangen om tot een sociale groep te behoren. Door haar kunst probeert Birger de barrières weg te nemen tussen het individuele verlangen en de groep, zonder de eigenheid van de persoon uit het oog te verliezen. Ze gebruikt een scala aan technieken en methoden om verbinding te stimuleren. Tekenen is haar favoriete kunstvorm.
Ze gebruikt haar potlood niet alleen op papier, maar ook als onderdeel van installaties en openbare kunst, in video art en haar bekende participatieve performances.

Birger werd geboren in Moskou. Ze studeerde beeldende kunst aan de Bezalel Academy of Fine Art and Design in Jeruzalem en aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Haar werk werd onder andere gepresenteerd in het Israel Museum, Tel Aviv Museum, Haifa Museum of Art, het Israeli Center for Digital Art, op Preview Berlin Art Fair en in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Nu strijkt Irina Birger neer in de kunstruimte Nieuw Dakota Amsterdam met Dr. Birger on Appointment. Dit is een reeks een-op-een gesprekken en tekensessies in een participatief performance format.
Je kunt je opgeven voor een dialoog met Birger over onderwerpen als isolatie, verbondenheid en onderlinge afhankelijkheid. Terwijl ze deze gesprekken voert, zal de kunstenares haar gevoelens en reacties verwerken in de tekeningen die ze tegelijkertijd maakt. De tekeningen zijn na afloop te koop.
 
Tussen 12 december 2020 en 14 februari 2021 is Irina Birger elke zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur aanwezig voor een een-op-een gesprek van dertig minuten. Graag wel van tevoren reserveren per e-mail.


Type:
theater
Wie:
Dr. Birger by Appointment (Irina Birger)
Waar:
Nieuw Dakota, Amsterdam
Wanneer:
zaterdag 12 december 2020 - zondag 14 februari 2021
Tijd:
12.00 - 18.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.