Laatste kans: Mijn liefde voor de Talmoed

Een introductie in de inhoud en de denkwijze van de Talmoed

Gepubliceerd op: 25 februari 2021

Leo Mock, onze vaste docent rabbinica, laat je in twee lezingen kennismaken met het basisboek van het Rabbijns jodendom, de Talmoed.

Het woord Talmoed betekent letterlijk 'studie' of 'leren', zo je wilt. Wie de Talmoed bestudeert, verdiept zich in de teksten, analyseert ze en voorziet ze van commentaar, en dat al vele, vele eeuwen lang.

In Leo's tweedelige cursus Mijn liefde voor de Talmoed zul je ontdekken dat de bestudering van de teksten dynamisch is: in elke periode wordt er anders naar de inhoud gekeken, met interessante consequenties voor de conclusies. Maar om te beginnen moet je weten hoe de Talmoed is ontstaan en wat er precies in die bijna 3000 bladzijden te vinden is. En hoe oud de inhoud ook is: wie er met moderne ogen naar kijkt, zal er wijsheid in vinden die ook vandaag de dag waardevol is.

Mijn liefde voor de Talmoed wordt via Zoom gestreamd op donderdag 4 en 11 maart van 20.00 - 22.00 uur. Na verwerking van je aanmelding krijg je per mail de inloggegevens voor Zoom toegestuurd.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.