De stem

Een rijke roman over familie, loyaliteit en het grote offer dat engagement van mensen vraagt.

Gepubliceerd op: 28 januari 2021

De stem

Jessica Durlacher

Amsterdam: Arbeiderspers, 2021
Aantal blz.: 432
ISBN: 9789029541930

Ook als e-book verkrijgbaar

Een vrome Somalische asielzoekster komt als oppas in dienst bij het gezin van Zelda en Bor en ontpopt zich tot hun verbazing als een fenomenale zangeres. Haar naam is Amal. Ze is zo goed dat Zelda en Bor haar opgeven voor de populaire talentenshow De Stem.
Tijdens haar spectaculaire eerste optreden verrast Amal het miljoenenpubliek met een dramatisch gebaar dat tot een vloedgolf van bedreigingen leidt. Het gezin voelt zich geroepen haar te beschermen en wordt zo meegesleurd in conflicten die hun veilige wereld voor altijd zullen veranderen.

Jessica Durlacher (1961) was, voordat ze debuteerde als schrijfster, criticus en columniste. Haar vader is de auteur G.L. Durlacher (1928-1996), die een indrukwekkend autobiografisch oeuvre schreef over zijn herinneringen aan de Sjoa.
Zowel Durlachers romandebuut Het Geweten (1998) als De dochter (2007) zijn te typeren als 'tweede-generatieromans': in beide boeken zijn de hoofdpersonen kinderen van ouders die de concentratiekampen hebben overleefd, zelf hebben zij de oorlog niet meegemaakt. Voor Het geweten kreeg Durlacher in 1998 de Debutantenprijs en in 1999 Het Gouden Ezelsoor plus een nominatie voor de Literatuurprijs Nordrhein/Westfalen. De dochter werd genomineerd voor de Literatuurprijs Nordrhein/Westfalen en de NS Publieksprijs.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.