De nieuwe website van Crescas is online.

Gepubliceerd op: 22 augustus 2020

Sinds afgelopen vrijdag, 21 augustus 2020, is de nieuwe website van Crescas online!

Waarom een nieuwe website?
De website is één van de belangrijke platforms van Crescas: hier worden al onze activiteiten gepresenteerd, al onze projecten bewaard en hier wordt kennis over het jodendom toegankelijk gemaakt. Inschrijving voor de cursussen gebeurt nu volledig online. Een goede reden om het oude systeem op te frissen, de toegankelijkheid van de rijkdom aan materiaal te verbeteren en daaraan een nieuwe look te geven.
Diklah Zohar: "De website heeft lang moeten wachten op deze opknapbeurt en nu wij het eindresultaat zien, zijn wij erg tevreden. Het is een grote klus geweest: de website en nieuwsbrief zijn nauw met elkaar verbonden. Elke verandering in de ene heeft consequenties voor de andere. Verder was het natuurlijk de perfecte gelegenheid om onze huisstijl te vernieuwen! Crescas heeft hiervoor subsidie gekregen uit de erfpachttegoeden, daar zijn wij erg dankbaar voor."

Wat is er verbeterd?
Ook op de nieuwe website vind je alles wat al op de oude website was te vinden: het educatieve programma, de wekelijke columns, het culturele nieuws uit Nederland en daarbuiten en zelfs alle nieuwsbrieven die sinds 5 april 2005 zijn verschenen.
Er is een aantal aanzienlijke verbeteringen: alle content wordt nu heel overzichtelijk gepresenteerd, en met de sterk verbeterde zoekfunctie kun je moeiteloos ook items en verhalen uit het verleden terugvinden.

Maar de belangrijkste vernieuwing is het inschrijfsysteem: dat functioneert nu als een webwinkel, wat in de praktijk betekent dat jij je voor verschillende cursussen tegelijk kunt inschrijven of je met verschillende mensen gezamenlijk voor één cursus kunt aanmelden – een grote verbetering.

Content in context!
We willen de bezoeker van de website meer inzichtgevende verhalen bieden, dat doen we door samenwerking met verschillende partijen, zoals de Nationale Bibliotheek in Jeruzalem, of de Israeli Midrasha Beit Prat én door het initiëren van eigen projecten, bijvoorbeeld het zomerschrijversproject. Er worden verhalen over een breed scala van Joodse onderwerpen uit heden en verleden gebracht, gepresenteerd op populair-wetenschappelijk niveau. Je vindt dat alles straks in de rubriek Crescas Nieuws.

De nieuwsbrief
Het nieuwe 'ponem' van de website komt terug in al onze producten – van briefpapier tot nieuwsbrief.
Met ons nieuwe logo en de kleuren en vooral ook door een beter evenwicht tussen woord en beeld ziet ook onze nieuwsbrief er veel frisser en aantrekkelijker uit.
Wat niet verandert, is het doel van de nieuwsbrief: de mooie verhalen, het nieuws uit de Joodse wereld en onze eigen inspirerende cursussen bij jou bezorgen. Je vindt de nieuwsbrief wekelijks op vrijdagochtend in je digitale brievenbus!

De nieuwe website is gebouwd door Josha van Praag; de ideeën voor de vormgeving werden geleverd door Jorick van der Smaal.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.