B’nai B’rith Chanukah Concert 2020 gaat gratis online

Gepubliceerd op: woensdag 25 november 20, 18:00

Het jaarlijkse B’nai B’rith Loge Hilleel Chanukah Concert kan dit jaar vanwege corona niet doorgaan in het Koninklijk Concertgebouw en het RAI Theater. In plaats daarvan wordt het concert alsnog opgevoerd in de Uilenburgersjoel. Van daaruit wordt het live en gratis uitgezonden op Jonet.nl en YouTube, zij het natuurlijk zonder publiek. Op 13 december om acht uur ‘s avonds is het concert van het Maestro Jules Orkest onder leiding van dirigent Jules van Hessen vanaf acht uur ‘s avonds via de livestream te zien. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Chanukah Concert.

“Het oorspronkelijke plan was om het in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw te doen, onze vaste stek”, vertelt woordvoerder David Serphos van de Stichting Chanukah Concert. “Maar vanwege de coronarestricties konden we daar maar een derde van het aantal gasten verwelkomen. We zijn toen uitgeweken naar het RAI Theater waar coronaproof vijfhonderd mensen in het publiek konden zitten, maar volgens de huidige RIVM-regels zijn theaters nog beperkt tot een publiek van dertig man. Dus die optie viel vorige week definitief af.”

Uitverkocht
De organisatie zette alles op alles om het Chanoekaconcert door te laten gaan. “Ondanks corona hadden vijfhonderd mensen in de zomer kaartjes gekocht. Het RAI Theater was uitverkocht. Er is grote belangstelling voor ons concert en we wilden ons publiek niet teleurstellen. Dus zolang er nog een kans bestond dat we het konden laten doorgaan, hebben we daaraan gewerkt.” De RAI voldeed aan alle vereisten qua aantal zitplaatsen op anderhalve meter, hygiëne en luchtkwaliteit. “We hadden ervoor gezorgd dat het publiek een hapje en een drankje mee het theater in kon nemen. Alle voorzorgsmaatregelen waren getroffen. We hoopten vorige week nog op een uitzondering voor theaters, maar helaas.”

Digitaal de wereld in
Toen de kans op een live concert in de RAI verkeken was, besloot de organisatie het optreden online en gratis aan te bieden. Serphos: “We willen Joods Nederland niet teleurstellen. Het is Chanoeka, iedereen zit in kleine kring thuis en mensen hebben behoefte aan een leuke afleiding. Dankzij de Joodse Gemeente Amsterdam en Cefina kunnen we het livestreamen en gratis aanbieden aan Joods Nederland. En nu we het op YouTube en Jonet.nl gaan plaatsen, mag heel Nederland – de wereld! – meegenieten. Dat is in lijn met de gedachte van Chanoeka: licht verspreiden in de duisternis.”

Lees verder over dit concert op Jonet.nl.

Item in samenwerking met Jonet.
Logo samenwerking 'Jonet'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.