De Talmoed in het Nederlands vertaald

Boekpresentatie: Traktaat Sanhedrien

Gepubliceerd op: 23 november 2021

Zondag 28 november verschijnt de Nederlandse vertaling van de eerste twee hoofdstukken van Traktaat Sanhedrien, het deel van de Babylonische Talmoed waarin de rechtspraak wordt behandeld. Het is een tekst die niet alleen voor rechtbanken van belang is maar ook binnen de liturgie én in het dagelijks leven. De vertaling van Talmoedgeleerde Jakob de Leeuwe bevat de Misjna (de Joodse wetten), de Gemara (de commentaren van belangrijke rabbijnen, wetsgeleerden, filosofen en anderen op de Misjna), alle commentaren van de grote geleerde Rasji, aangevuld met uitleg van de vertaler zelf.

Traktaat Sanhedrien is een bijzondere uitgave - het is een groot formaat boek, prachtig uitgevoerd en met een vormgeving die past bij de Talmoedtraditie. Een voorproefje van hoe die originele Talmoedische bladspiegel eruitziet kun je online al bekijken.

Crescas voelt zich vereerd om samen met de stichting Talmoed Nederland de presentatie van dit belangwekkende boek te verzorgen.

Omdat in de zaal alle plaatsen al vergeven zijn, zal de boekpresentatie ook worden gestreamed. Op de website (zie onder) vind je zondag een link waarmee je er live toch bij kunt zijn. Op onze website vind je nu al het volledige programma van deze middag.

De presentatie krijgt nog een extra feestelijk tintje: 28 november is ook de eerste dag van Chanoeka! Opperrabbijn Binjomin Jacobs, die de introductie van Traktaat Sanhedrien zal verzorgen, zal tevens de eerste kaars in de chanoekia aansteken!

Wie:
Joods Educatief Centrum Crescas, stichting Talmoed Nederland
Waar:
online
Wanneer:
zondag 28 november 2021
Tijd:
15.00 - 18.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.