Israël en de wereldkaart

Simon Soesan

vrijdag 16 mei 2014

We begrijpen het helemaal. Moslims in de wereld, verenig u en zorg ervoor dat Israël van de wereldkaart geveegd wordt.
Dat de Hamasregering Israël niet wil erkennen en dus niet met ons wil praten, begrijpen we ook. En dat ze, ondanks dat we voor hun niet bestaan, toch zelfmoordcommando’s naar Israël sturen om zich hier tussen onschuldige burgers op te blazen, is ons ook duidelijk.
Dus hebben wij, Israëli’s, gezegd dat ze dan consequent moeten zijn. Vanaf die laatste aanslag in Tel Aviv, met 9 doden en 62 gewonden, kan geen enkel lid van het Palestijnse parlement nog Israëlisch staatsburger zijn.
Want zij willen ons niet en wij bestaan niet voor hen. Dan kun je dus niet Palestijns parlementslid zijn, via alle media laten weten dat je ons niet erkent, maar intussen wel Israëlisch staatsburger zijn.
Men vliegt eventjes naar Teheran om 50 miljoen euro op te halen. Teheran, waar ze, met de allerbereidwilligste hulp van de EU, atoombommen maken met de ondubbelzinnige boodschap dat deze Israël als doel zullen hebben.
Teheran, waar ze conferenties houden met als onderwerp: ‘De wereld zonder het kankergezwel dat Israël heet’. De wereld trekt hier even de wenkbrauwen over op en vraagt meteen daarna hoeveel liter olie ze alsjeblieft van Teheran mogen kopen.
Dus weg met Israël, weg met die rotjoden, maar wel het Israëlisch staatsburgerschap? Nou, nee.
U begrijpt niet waarom deze antisemieten zo graag het Israëlische staatsburgerschap willen? Dat is heel simpel en heeft met een toverwoord te maken. Dat woord is kinderbijslag.
Eén-komma-drie-miljoen Palestijnse families krijgt van Israël kinderbijslag. En dat is nog niet alles. De gemiddelde Palestijn heeft vier vrouwen en twintig kinderen. Gemiddeld dus. En ze krijgen voor allemaal kinderbijslag. Van Israël. Het land dat van de wereldkaart geveegd moet worden.
Want de Palestijnse Autoriteit kreeg veel geld van diverse landen, ook van de EU, maar dat ging meteen naar de privérekeningen van hun leiders. Dat waren die heren die naar Nederland kwamen, als staatshoofden ontvangen werden, geld kregen voor de Palestijnen en dit vervolgens op hun Zwitserse bankrekening stortten.
Dus geen Israëlisch staatsburgerschap meer voor die superhelden die jochies van zestien weten te overtuigen dat ze zichzelf op moeten blazen in een restaurant in Israël.
En nu zijn die lui van Hamas heel boos. Hoe durft Israël hun het Israëlische staatsburgerschap af te nemen?
Wat nu gedaan? Naar de VN stappen om opnieuw een veroordeling van Israël af te dwingen, natuurlijk. De hele wereld weet toch dat die Zionisten bezetters zijn?
Hoe durven ze dan weg te gaan uit Gaza en nu plannen te maken om weg te trekken van de Westbank? Waar kunnen de Hamasleden in ‘s hemelsnaam nog over klagen als de Israëli’s vrijwillig alles ontruimen? Zo blijft er toch niets te klagen over?
De Israëlische regering geeft de Palestijnen elektriciteit. Dus beschieten de Palestijnen de elektriciteitscentrale nabij Asjkelon. Daar hebben ze uiteraard alle reden toe, want ze hebben al een jaar hun rekening niet betaald, terwijl de elektriciteit wel geleverd blijft worden.
Geen enkel Arabisch land wil de Palestijnen medicijnen, water, telefoonlijnen of elektriciteit leveren. Ze betalen namelijk nooit de rekeningen.
Dus doet Israël dat.
Israël, het land dat van de wereldkaart geveegd moet worden. Hoe durven ze, om het staatsburgerschap van die keurige terroristen af te nemen!
Waar blijft Teheran met die atoombom? Plat bombarderen, die Joden.

© Simon Soesan


(Deze column verscheen eerder in het NIW)

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011