Je suis … wat …?

Simon Soesan

vrijdag 16 januari 2015

In het grootste geheim, terwijl u zich thuis nergens van bewust was en rustig uw krantje zat te lezen of tv keek, hebben ze de hele zaak afgerond. Heel simpel. Turkije erkent IS en levert hen alles wat hun hartje begeert. In ruil daarvoor ‘verkoopt’ IS aan Turkije olie voor een belachelijk lage prijs. En van die olie, die Turkije dan weer stiekem doorverkoopt aan de EU, is ook Nederland een gretige afnemer. En u zich maar afvragen hoe het kan dat, terwijl de olieprijzen zo laag zijn, wij nog steeds zo’n hoge prijs voor onze brandstof betalen? Lang leve onze regering!

Daar stonden ze dan, ’the usual suspects’, in brede rijen opgesteld, met heel ernstige gezichten, want 17 mensen vermoord, okay, dat is slordig, maar het verkondigen van vrijheid, gelijkheid en broederschap is een serieuze zaak.
Gedurende de laatste weken van december ontving de Franse veiligheidsdienst diverse waarschuwingen voor op handen zijnde aanslagen op een krant en op een Joods instituut. De Fransen, experts in arrogantie en wellicht de uitvinders daarvan, lapten deze waarschuwingen aan hun laars en toen uiteindelijk het onvermijdelijke gebeurde, waren de agenten die bij Charlie Hebdo op de stoep stonden om de boel te bewaken, ongewapend en kwam de opgeroepen versterking op de fiets en ook ongewapend aangesneld, nadat er door derden alarm was geslagen. Als je als wereldmacht op Bromsnorniveau handelt, dan moet je inderdaad wel een serieus gezicht opzetten om nog enige schijn op te houden. Beter nog, je nodigt wat bekende vrienden uit om even mee te lopen, dat leidt meteen ook lekker af.

Plotseling was de hele wereld Charlie. Ik ken maar één persoon die oprecht kan zeggen dat hij Charlie is. Die heet Charlie. Helaas kunnen weinigen zich op de borst slaan en zeggen dat ze Charlie zijn, zeker niet net als Charlie Hebdo. Want het merendeel van de Europeanen heeft zich al onderworpen aan deze Extremistische Islam. Ook uw regering, waarvan de meeste politici slechts geïnteresseerd zijn in hun eigen profijt en minibelangen, vindt het allemaal prima. Net als de politici die u ooit trachtten te overtuigen dat het invoeren van de Euro goed voor u was. Want iedereen begrijpt nu dat die Euro de grootste volksverlakkerij ooit is geweest. Erg goed voor het vullen van de zakken van de bestuurders van enkele multinationals, die daartoe een aantal politici verwenden, die op hun beurt deze munt aan u verkochten. U kunt zelf checken bij welke Raden van Commissarissen of Raden van Bestuur deze politici terecht zijn gekomen. Sommigen daarvan zelfs hun eerdere, vol overtuiging gebrachte, verklaringen volkomen verloochenend. Zou zo het woord ‘kokhalzen’ zijn ontstaan?

Terug naar Parijs. Want daar zijn wat mensen vermoord. Inderdaad, niet zoals in Syrië, waar dagelijks een paar honderd mensen worden afgeslacht. Ook niet wat verder naar het oosten, waar men kinderen verkracht en met baby’s trouwt, terwijl men bijvoorbeeld de Yazidi, een duizenden jaren bestaande vreedzame sekte, in alle stilte uitroeit. Maar daar praten we niet over, want dat is ver van ons bed en dat onderwerp is erg onaangenaam tijdens de borrel.
Nee, in Europa zijn we Charlie en dat is netjes, dat is mooi en dat is zelfs politiek correct!

Vrienden en familie vragen hoe de situatie voor de Joden in Europa te zien, aangezien nog steeds niemand het lijkt te begrijpen. De Nederlandse regering lijkt niets tegen Joden te hebben, maar ook weinig mét ze. De regering heeft gewoon andere prioriteiten, en op die lijst komen Joodse medeburgers simpelweg niet voor.

Maar neemt u alstublieft de huidige Extremistische Islam niet te licht op, en verwar deze niet met de ‘gewone’ islam, waar vele miljoenen mensen toe behoren en die in niets te vergelijken is met de onverdraagzame, haatdragende, moordzuchtige en tirannieke basis waarop de volgelingen van de Extremistische Islam hun ‘religie’ baseren. Deze mensen zijn goddeloos, hebben geen probleem om zelf te sterven en hebben slechts één doel, het zaaien van angst en paniek, hopende dat daardoor regeringen zullen vallen en zij met hun gruwelijke idealen de wereld over kunnen nemen, te beginnen bij Europa. Onderweg zullen zij zoveel mogelijk Joodse slachtoffers trachten te maken. Dat is mooi meegenomen voor ze, en sowieso zijn Europeanen, historisch gezien, niet echt onder de indruk als er wat Joden worden vermoord.

Er is slechts één regering in de wereld die, ondanks alle makkes, corruptie en andere, meest menselijke, problemen, alles, maar dan ook alles zal doen om haar burgers, Joden zowel als niet-Joden, een zo groot mogelijke veiligheid te garanderen.
Dit is tegelijkertijd het enige land waar wij Joden uiteindelijk altijd terecht zullen kunnen en dat ons niet zal afwijzen.

Europa is failliet.
Moreel, sociaal en economisch.

Je suis Charlie?

Je suis out of here!

© Caun & Van Beem

8 + 3 = ?
MEE EENS.

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.