Laat me niet lachen

Simon Soesan

vrijdag 25 juli 2014

Toen verleden jaar de separatisten in Oekraïne de zaak begonnen te versjteren, werd Europa gewaarschuwd: dat zooitje ongeregeld krijgt de meest enge wapens met alle gevolgen vandien. De EU, en ook de Nederlandse politici, hebben daar lang over moeten denken. Totdat ze deze week wakker werden. Nu loopt de premier rond met een ernstig gezicht, Timmermans is verbolgen, maar er zal niets gebeuren.

Niets, zeg ik. Geen onderzoek, geen proces, niets. Gebeurt gewoon niet. En Nederland deze dronken niksnutten maar meten met de Nederlandse maatstaf. Zoals Nederland het altijd doet, want Nederland wil best multiculti zijn, maar op z´n Hollands, wat inhoud zonder echt te begrijpen wat een andere cultuur is. En als Het Volk te lastig wordt, dan kunnen de politici op de NOS vertrouwen om bepaalde beelden of informatie weg te snijden. Of gewoon te liegen. Maakt wat uit. Het Volk kijkt dan weer naar Big Brother of Naar Paul of Geer en is dan zo weer rustig.

Laat me dus niet lachen. Want de toestand in de wereld (met excuses aan Mr. G.B.J. Hilterman) is te tragisch. Niet alleen kun je een vliegtuig neerhalen, de lijken beroven en onteren, welnee, je kunt zelfs een onderzoek niet door laten gaan. Tragisch. Vooral omdat Nederland en haar EU dit alles hebben kunnen voorkomen. Alleen was dat misschien politiek incorrect. Boycot WK 2018 in Rusland! Boycot Rusland! Maar daar moet je leiderschap voor tonen. En de enige die leiderschap en macht weet te tonen in deze wereld is Poetin zelf, al kreeg hij een standje van Rutte. Ik zie zo voor me hoe Poetin op de grond ligt te rollen van het lachen.

Boycotten? Europa? Hooguit kunnen ze Israël boycotten. Want waar halen die Joden de moed vandaan om Hamas op zijn sodemieter te geven? Die Hamas, die verzet zich toch tegen de Israëlische bezetting? So what als die bezetting niet bestaat? Zal wel weer zo’n jodenstreek zijn. Nazi´s zijn het, die Joden, om wat ze de burgerbevolking in Gaza aandoen. Ze hebben die Gazanen helemaal uitgehongerd met dat embargo, die Joden. En dat Hamas wel raketten kon binnensmokkelen, wel een erkende grens heeft met Egypte (hun broeders die hen niet toelaten), dat Hamas al de financiële steun die ze kreeg, liet terechtkomen in de zakken van de leiders die geen school, ziekenhuis of bunker voor hun burgers bouwden, dat doet er allemaal niet toe. Dat Lady Ashton erop stond dat cement en bouwmateriaal via Israël (en niet via Egypte) naar Gaza moest, terwijl ze al die jaren geen enkel publiek gebouw gebouwd zag worden, dat doet er niet toe. Want de Europeanen hebben zo hun waarden.

Laat me niet lachen. Want dit is wel in-triest. Nederland anno 2014 heeft haar waarden allang verruild voor een comfortabele stilte, door weg te kijken. Niet kijken wat er in de Nederlandse straten gebeurt, niet kijken wat het Nederlandse volk voelt en wil. Industriële stilte, daar kan aan verdiend worden. Niet kijken wat de Moslims elkaar aandoen in Pakistan, Afghanistan, Irak, Iran of Syrië – waar in een dag tijd meer doden vallen dan in een jaar oorlog tussen Israël en Gaza.

Nee, pas als Israël terugslaat gaan we janken. En dreigen. En verontwaardigd zijn. En als er dan een stelletje antisemieten op straat loopt met hakenkruizen, dan halen we die dingen gewoon weg uit de film en foto's. It never happened!
Eens kijken wat de NOS, in opdracht van de politici, u gaat verkopen betreffende het uit de lucht schieten van het Maleisische toestel.

Laat me niet lachen. ‘Ikke ook’, was de reactie van diverse luchtvaartmaatschappijen nadat Obama een weg gevonden dacht te hebben om Israël onder druk te zetten: annuleer vluchten, dan houden ze wel op daar in Gaza. Hij had het nog niet gezegd of hup, Lufthansa, door KLM schijnheilig gevolgd, meldde zich ook. Bijna vier miljoen mensen wonen in de directe omgeving van het vliegveld nabij Tel Aviv. Dat die mensen geraakt kunnen worden, dringt blijkbaar niet door bij de pro-Arabische club van politici. Maar hun vliegtuigen … hun klanten … jeempienikkie …

Mazzel dat we ons IJzeren Keppeltje hebben (geen idee waarom iemand het een IJzeren Koepel of Iron Dome zou noemen … we zijn Joods, oké?). Maar volgens Hamas beschermt dat ding alleen Joden. Misschien geloven ze dat in de VS en de EU.

Maar ik zal niet lachen.

Als wij in Israël moeten kiezen tussen de veiligheid van ons volk of het voorkomen van lijden van onschuldige Gazanen, dan kiezen we voor onszelf. Zelfs al is de tragedie in Gaza vreselijk. De tragedie van een volk, de Gazanen, dat nergens heen kan: de Egyptenaren weigerden ze terug te nemen tijdens de Camp David onderhandelingen. Het Egypte van vandaag wil ze niet. Geen enkel Arabisch land wil ze. Hamas wil ze best – als menselijk schild voor hun waanzinnige fantasieën. En na meer dan 15.000 raketten zal het ons een (kosjere) worst zijn wat Nederland, de EU of de wereld er van denkt. Die hebben hun waarden al getoond deze week, met de professionele aanpak van de tragedie in Oekraïne.

En dan proberen ze ons te veroordelen.

Laat me niet lachen.

© Simon Soesan

7 + 3 = ?
Groots, alleen jij kan het zo verwoorden. Shabbat Shalom en blijf gezond!
Dank je! Shabbat shalom!
Het morele kompas van de westerse wereld is zo stuk als maar kan en ruggengraat heeft ook niemand hier meer, historische kennis noch besef heeft men. Het resultaat van vijftig jaar vrijheid blijheid sociaal democratisch, laat dat laatste ook maar weg, beleid. Aan één ding ontbreekt het de westerse wereld echter nog steeds niet, in tegendeel daar heeft het plenty van: rishes!
Weer een uitstekend stuk Simon!!
Wat heeft U dat even raak neer geschreven,Heel erg bedankt.Het kan niet beter.Woon al 35 jaar in Israel met mijn kinderen en kleinkinderen.Ik ben trots op U dat U de situatie zo onder woorden kan brengen.Maar de hele wereld heeft oog kleppen voor want ze zijn zo bang voor dat gespuis wat ze binnen hebben gehaald en uitkeringen geven.Nogmaald heel erg bedankt

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.