Wat een spreker is die man

Simon Soesan

vrijdag 23 oktober 2015

Ongeveer 12 jaar geleden besloot de Waqf … wacht, ik zal het eerst even uitleggen.
Toen Israël in 1967 werd aangevallen en al haar vijanden in 6 dagen verslagen had, was het resultaat van deze opgedrongen oorlog dat zij Gaza, de Hoogte van Golan en Oost-Jeruzalem veroverden. Dat gebeurt nu eenmaal in oorlogen. Eentje begint en als die verliest dan kost ze dat land en grond. Dit is gebaseerd op het eeuwenoude spel ‘landje veroveren’. Vraag maar aan de mensen in Klagenfurt in Oostenrijk. Of de bewoners van de Franse Elzas. Zo zijn er wereldwijd nog heel veel meer steden en stukken land, die op deze wijze al of niet vaker van vaderland zijn veranderd. Bezet gebied als het ware.

Maar terug naar mijn verhaal.

Toen Israël van Jeruzalem weer een onverdeelde stad had gemaakt, besloot de Israëlische regering, in het kader van een ieder zijn religie vrij te laten belijden, dat de religieuze organisatie van de Moslims, de Waqf, op de Tempelberg verantwoordelijk mocht zijn voor het religieuze doen en laten in de twee moskeeën die daar staan. Een daarvan is de Al Aqsa moskee, de bekende ‘verste’ moskee die Mohammed op zijn vliegende paard bereikte – in zijn droom. Overigens: ‘Jeruzalem’ wordt niet genoemd in de Koran, maar dat is nu even niet aan de orde.

Deze Waqf besloot ongeveer 12 jaar geleden om extra gebedsruimte onder de moskee te creëren. De Israëlische regering stuurde er deskundigen naartoe die de Waqf informeerden dat het graven onder de moskee riskant was voor de fundering daarvan. De Waqf, zelf deskundig op alle gebieden, antwoordde hierop dat geen enkele Jood hen iets hoefde te vertellen en dat ze konden doen waar ze zin in hadden op ‘hun’ berg. Dus gingen zij door met het graven onder de Al Aqsa moskee en vernietigden zij unieke archeologische vondsten zoals munten, ringen, en andere bewijzen dat daar ooit een Joodse tempel heeft gestaan.

Het is nu 2015. Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, kreeg in de gaten dat de wereld, en met name de internationale media, steeds minder aandacht besteedde aan de Palestijnen. Opeens had men het over IS. Opeens waren er vluchtelingen in Europa, hoewel de echte vluchtelingen - 2,6 miljoen in totaal - nog steeds in een tentenkamp wonen in de buurt van Zarka in Jordanië. Al die aandacht voor anderen beviel de heer Abbas totaal niet. In de tussentijd kreeg hij bovendien te horen dat al het gegraaf onder de Al Aqsa moskee inmiddels scheuren en verzakkingen begonnen te veroorzaken aan de moskee. Wat nu? De Waqf had nog wel gezegd dat alleen Moslims daar mochten komen en alleen Moslims het graafwerk mochten doen. Terwijl ze bovendien verijdeld hadden dat er Joden zouden komen kijken naar het graven …

Abbas, de eeuwige opportunist, kreeg een idee. Ongeveer zes weken geleden, tijdens een toespraak, gooide hij voor de eerste keer een balletje op. De Joden kwamen veel te veel op de Tempelberg en dat moest maar eens afgelopen zijn. Met hun ‘stinkende vuile poten vervuilen ze onze heilige berg’, was zijn tekst. Uiteraard was de Israëlische regering geschokt door deze woorden, maar zijn Palestijnse achterban reageerde niet echt. Dus moest er meer olie op het vuur. “De Israëli’s willen de Al Aqsa moskee vernietigen! Sta op en verdedig de Al Aqsa moskee! Hou de Joden tegen, gebruik geweld!” verkondigde hij nu luid en duidelijk. Nu had hij tenminste alle tijd om ‘zijn’ geld te tellen - bedoeld voor de internationale steun voor de Palestijnse Autoriteit - dat op miraculeuze wijze op zijn privérekening terecht was gekomen … Bovendien had hij er nu ook voor gezorgd dat zodra de Al Aqsa moskee in elkaar zou storten, hij de oorzaak, de schuldige en de straf al had beschreven. Hij kon tevreden zijn met zichzelf.

Uiteraard namen diverse media dit klakkeloos over, zonder de feiten ook maar enigszins te verifiëren. De Israëlische regering was gelukkig wel zo slim geweest om alles wat met de Waqf te maken had met betrekking tot de Al Aqsa moskee, te documenteren. Dit betrof het graafwerk, alle waarschuwingen aan de Waqf en alle reacties hierop van de Waqf en de Palestijnse Autoriteit. Niet dat dat veel zal helpen, want de Europese media, inclusief de Nederlandse, willen hun lezers en publiek niet in verwarring brengen door hen de waarheid te brengen. Dat verkoopt namelijk niet. Maar toch, alles is gedocumenteerd. Just in case.

Men zal zich misschien afvragen waarom ik dit aan u kwijt wil. Welnu, meneer Abbas heeft onlangs verkondigd dat Jezus eigenlijk een Palestijn was. En dat de Palestijnse Autoriteit aan de Verenigde Naties heeft gevraagd om de Westelijke muur van de Tweede Joodse Tempel in Jeruzalem, beter bekend als de Klaagmuur, te erkennen als buitenmuur van de Al Aqsa moskee, om daarbij meteen feitelijk vast te stellen dat wij Joden nooit een Tempel hebben gehad en zeker niet op die plaats. Het lijkt te gek voor woorden, maar het is helaas waar: de VN overweegt dit verzoek serieus!

Ook is het meneer Abbas gelukt, net als Jezus, om een dode te laten herrijzen. Dit gebeurde nadat hij de wereld had verkondigd dat Israël zomaar een 13-jarig Palestijns jongetje op straat had doodgeschoten. Wat hij daarbij niet vertelde was dat dat zielige jochie, samen met zijn neefje van 17, enkele Israëli’s probeerde dood te steken, waaronder een jongetje van 14, dat het lef had om als Jood in Jeruzalem op zijn fiets een ijsje te gaan halen. Terwijl Abbas het over deze dode stakker had, lag deze zelfde martelaar iets minder dood in een Joods ziekenhuis in Jeruzalem, nadat zijn leven was gered door een Joodse arts, terwijl zijn slachtoffer in hetzelfde ziekenhuis was gered door een Arabische arts. Want gewone mensen in Israël maken in het algemeen geen onderscheid.

Hoe intens moet je haten om een 13-jarig kind met een mes de straat op te sturen om mensen dood te steken? Meneer Abbas zal ongetwijfeld het antwoord weten.

En terwijl de opgehitste menigten in Gaza, op de Westbank en in Europa liedjes zingen over het doden van zoveel mogelijk Joden, wordt Israël beschuldigd van disproportioneel geweld. Zoiets kun je niet verzinnen. Al die politici die Israël met een ernstig gezicht beschuldigen van geweld. Of met droge ogen weten te vertellen dat er veel te veel Joden op de Tempelberg rondlopen. Zonder zich overigens af te vragen waarom die berg zo heet.

Voor de duidelijkheid volgen hier wat feiten. In de laatste 10 jaar is het bezoekersaantal op de Tempelberg nagenoeg gelijk gebleven. Dit waren per jaar 20.000 Joden, 200.000 Christenen en meer dan 4.000.000 Moslims. Snel uitgerekend komt dat op gemiddeld 55 Joden per dag tegenover een dikke 11.000 Moslims per dag. Laat de NOS of de krant van wakker Nederland dat maar niet horen. Wat een gotspe van al die Joden op de Tempelberg! Wat een horden!
Hanan Ashrawi van de Palestijnse Autoriteit vertelde de VN dat het Palestijnse volk al 15.000 jaar in Israël woont. En niemand die hierop reageerde. Iedereen knikte …

En tijdens het wachten op het instorten van de Al Aqsa moskee, het ophitsen van de domme massa en het ongelooflijk disproportionele geweld van Israëlische kant, denk ik terug aan de mooie woorden van Abbas in de VN een maand geleden: “Meneer de voorzitter, de Palestijnen zijn vreedzame mensen en wij vragen om uw bescherming tegen de Zionistische agressor.”

Wat een spreker is die man!


Simon Soesan

Bewerkt en geredigeerd door Hendrien Kloots

© Caun & Van Beem

8 + 2 = ?

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.