Bij hoog en laag

Simon Soesan

vrijdag 12 juli 2019

Hanin Nasser is een Israëlische hoogspringster. Meer weet ze niet en meer is ook niet belangrijk. In onze stad Haifa voeden we onze kinderen op als Israëli’s en of ze nou Druze, Christen, Jood of Moslim zijn – is interessant, maar dat speelt niet zo bij ons. Maar ze gaat ons – Israël – vertegenwoordigen op de Europese Atletiek U23 en daar hebben heel wat mensen een probleem mee. Want als Israëli met een Arabische achtergrond kan ze Israël niet vertegenwoordigen – dat is verraad aan het Palestijnse narratief!

Uit de hele wereld, ook uit Israël, werd ze eerst aangesproken, maar dat hielp niet, dus wordt ze nu bedreigt: “Wat nou, ga je toch? Dan vermoorden we jou en je familie.” Want waar de BDSlijmerds geen gelijk kunnen krijgen, is het enige antwoord: geweld.

Heel anders gaat dat toe in Amsterdam, waar een van de pot gerukte burgermeester alles doet om de Joodse bevolking het leven onmogelijk te maken. Niet alleen doet ze niks aan de leugens die op de Dam worden verspreid, ze gaat ook immigranten in Buitenveldert plaatsen. Deze burgermeester, die onlangs aantoonde dat ze niks van de islam begrijpt, door vertegenwoordigers van de islamitische gemeente als vrouw te woord te staan en ze te ontvangen in haar ambtswoning (lees de Qur’an, lees de Taqiya) en zo deze mensen in feite beschaamde door ze niet te respecteren, snapt ook niks van het leiden van een stad. Maar ze is ook niet democratisch gekozen, waardoor het niet gaat om wat ze kan, maar wie ze kent.

De ‘overheid’ is akkoord met het plaatsen van het namenmonument in de Weesperstraat. Zelfs de rechtbank stond het toe. Daar kun je voor zijn of tegen zijn. Persoonlijk ben ik er tegen. Omdat volgens mij het grootste monument ter herinnering wat de Nederlandse overheid flikte met de Duitse moordmachine een Amsterdam zonder Joden moet zijn. Maar dat is mijn mening en die telt niet, want ik ben ’m in 1973 gesmeerd.

Toch vraag ik me af wat die bijdrage per naam te betekenen heeft. De overheid vond die Jodentransporten toch zo rendabel en belangrijk voor de economie? En de overheid pikte toch snel zoveel mogelijk Joodse eigendommen in, die ze nog steeds weigert terug te geven? Zelfs Wilhelmientje, die als een haas met haar vermogen en familie vluchtte (in tegenstelling tot heel wat andere staatshoofden en koningen in die tijd), had een mooie verzameling Joods servies op ’t Loo. Dus waarom nu een bijdrage vragen aan de nabestaanden? Mijn familie verloor 337 man, mooie business voor de overheid, toch? Ik zeg: dokken!

In Tenach staat een vraag: “Ha ratsachta ve gam jarasta?” – “Heeft u niet alleen gemoord, maar ook geërfd?”

Iedere keer dat je denkt dat Nederland niet lager kan, kan het nóg lager gaan.

Let op mijn woorden: dat monument komt er. En wordt beklad. En dan moet er een hekje om. En camera’s bij. En bewaking. Want antisemieten kunnen niet tegen ongelijk.

Hoe hoog je ook wilt springen – BDS kan het niveau altijd nog verlagen.

Ik wens Hanan Nasser veel succes. Spring zo hoog als je wilt – the sky is the limit!

8 + 2 = ?
Wat een mooie omschrijving van dat wat gezegd moet worden, het doet mij goed om zo nu en dan de ongezouten waarheid te lezen...... Nederland is een land van politieke opportunisten, en jaknikkers, er kan niet genoeg gerammeld worden aan de leugebs en intriges van deze figuren.....
Geweldig.

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.