Het verloren volk gevonden?

Simon Soesan

zondag 15 april 2012

Jarenlang hebben we geleerd dat het Joodse volk was verstrooid naar alle vier windstreken. En toen opeens vonden we een mogelijke waarheid in onze eigen achtertuin: een anonieme Palestijn vertelde onlangs op de Israëlische tv hoe zijn vader hem op zijn doodsbed een geheim toevertrouwde: hoewel Moslim, was de familie oorspronkelijk Joods.

Een nader onderzoek van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem toonde aan dat in diverse dorpjes nabij Hebron Palestijnse families het heel normaal vinden om in geval van ziekte de Joodse tefillin te leggen. Er wordt zelfs door hen beweerd dat 85% van deze Palestijnen van Joodse afkomt is. Vreemd? In het begin van de 20ste eeuw beweerde David Ben Gurion al dat de Palestijnen zoveel van Israël hielden, dat ze hun geloof opgaven en Moslims werden, alleen om er te kunnen blijven wonen. De onderzoeker Tsvi Missnai nam een tv-ploeg mee naar de Sawaka-bedoeïenen in de Negev en Sinai-woestijn, want deze stam van bijna 4000 man steekt geen vuur aan op sjabbat.

Ook het wereldberoemde Hadassa Ziekenhuis uit Jeruzalem werd ingeschakeld en een genetisch onderzoek, wat al eerder een identieke genetische code onder Joden aantoonde, begon. Dit onderzoek toonde aan dat Palestijnen en Joden inderdaad dezelfde genetische code hebben en daar bovenop werd bewezen dat Palestijnen dezelfde chromosomen hebben als de cohanim, de Joodse hogepriesters.

De Ta’amra-stam van de bedoeïenen hebben getrouw een plaats voor een kaars op elk graf en ook worden de mannelijke baby’s daar na 7 dagen besneden, wat in strijd is met de Islamitische religie. De Palestijnen van het dorpje Yatta verbouwen wijn. Niet bepaald een Moslim-beroep, daar wijn drinken niet is toegestaan bij de islam. Ze willen hun oorspronkelijke geloof, het jodendom, weer aannemen. Al jaren beweer ik dat we allemaal één volk zijn. Misschien krijg ik nog gelijk ook.

© Simon Soesan

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.
Simon, Dit lijkt wel de ultieme vervolmaking van kibbutz galuyoth. Kan het opperrabinaat zich alvast verdiepen in een nieuwe versie van she hechi'anu. Sei mir gesund, Max
Dank je, Max! Groeten!
Ook ondergetekende denkt al heel lang dat U allen één volk bent, nog sterker wij allen zijn één volk, broeders en zusters. Heb eens jaren geleden een artikel gelezen over een Engelse professor, die de gehele wereld rondreisde om DNA materiaal af te nemen van allerlei mensen, die op zijn pad kwamen, duizenden. Na enige tijd van studie kwam hij tot zes Oermoeders en de verwachting was, dat dit nog terug gebracht zou worden tot twee t/m vier Oermoeders. Dit alles stemt mij vreugdevol. Als dit bewustzijn tot een groot deel van de wereldbevolking zou kunnen doordringen, zou dit misschien een liefdevollere samenleving genereren. Ook uw artikel draagt een steen hieraan bij. Ik heb erg lang moeten zoeken om een bevestiging te vinden over mijn vermoeden dat de genetische code van de Palestijnen en de Israëli verwantschap vertoont. Waarom wordt hier bijna geen aandacht aan geschonken? Het zou zelfs een einde aan alle ellendige oorlogen kunnen betekenen? Dank u voor uw artikel. Vriendelijke groeten, Rosita Bras-Skörup.
Dank u voor uw reactie!

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011