De drollenbrigade

Simon Soesan

vrijdag 15 juni 2012

Onlangs zat ik met de loco-burgemeester van Jeruzalem een kop koffie te drinken. De man vertelde me dat - nu de huidige regering alles wat religieus is, vrijstelde van belasting betalen - slechts 36% van de burgers in Jeruzalem nog gemeentebelasting betaalde en dat de stad binnen 5 jaar failliet zou zijn.

Ik moest er aan denken toen we deze week de belangrijke mededeling van de burgemeester van Jeruzalem kregen dat er een heuse drollenbrigade is gecreëerd! De stad Jeruzalem telt ongeveer 11.000 geregistreerde honden. En die poepen alsof hun leven er vanaf hangt. Ik weet het, geen lekker onderwerp, maar wie veel in Jeruzalem rondloopt weet vaak niet waarvoor hij het meest moet oppassen: religieuze nietsnutten die iedereen tefilin willen laten leggen, of hondenpoep. Daar de eerste groep geen economische contributie geeft, heeft de burgemeester besloten achter de hondenbezitters aan te gaan: de drollenbrigade gaat namelijk van alle ingeschreven honden, die een vergunning hebben, een DNA-monster nemen. En daarna begint het echte werk, want deze drollenbrigade gaat de straat op en drollen op DNA controleren! Echt waar!

Wanneer het DNA herkend wordt, krijgt de hondenbezitter een boete van 750 shekel, zeg maar zo’n 150 euro.
Nu is 150 euro niet genoeg om een DNA-monster te controleren, laat staan om een drollenbrigade te onderhouden, maar dat mag de pret niet drukken (neem me niet kwalijk voor dit woord ...).

De burgers van Jeruzalem zijn nu gewaarschuwd. Ten eerste: als u een hond heeft, zou ik maar minder kak hebben. Ten tweede: mocht u in de hondenpoep getrapt hebben, neem dan uw schoen naar de gemeente Jeruzalem, want u kunt nu ook de hondeneigenaar civiel aanklagen! En mocht u entrepreneur zijn, dan kan de drollen-DNA u helpen om rasechte honden te gaan fokken!

En mocht u, als toerist, in Jeruzalem zijn en iemand met stront zien spelen, dan is dat geen politicus, maar een heus lid van de drollenbrigade! Want de burgemeester van Jeruzalem weet wat belangrijk is voor zijn stad en niet voor niets beloofde hij tijdens zijn verkiezingscampagne dat hij zijn tegenstanders een poepie zou laten ruiken! Want zelfs hondenpoep is in de Heilige Stad niet zomaar iets.

Menig toerist die in de uitwerpselen heeft getrapt, zegt niet voor niets ‘Holy Shit!’

© Simon Soesan

8 + 3 = ?

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.