Ladies and gentlemen: we have him!

Simon Soesan

vrijdag 26 april 2013

Ja, dames en heren, het is ze gelukt: het Hof van Discipline in Den Bosch, op aanraden van de Raad van Discipline, heeft hem gevonden! Jarenlang hebben ze gezocht naar een advocaat die zich niet netjes gedraagt en niet helemaal volgens de regels speelt. Want die bestaan bijna niet in Nederland. Alle advocaten houden zich aan de regels. Ik bedoel maar: ze nemen nooit grote bedragen contant aan, ze hebben hun boeken op orde en komen hun afspraken na. Echt waar: de Nederlandse advocaten zijn een voorbeeld van volmaaktheid.

Daarom kunt u trots zijn op uw advocaten. Vooral deken Germ Kemper, die maandenlang, wie weet misschien wel jarenlang, gezocht heeft om ten minste één advocaat te vinden die zich niet netjes gedraagt. Extra lof voor advocaat Meindert Doornbos, die het allemaal zo mooi wist te vertellen en zijn genoegen niet onder stoelen of banken stak. Nee: we hebben hem!

En wie hebben ze dan? Eén van de meest populaire, succesvolle advocaten in het land, iemand die wint. Want die moet je pakken, die moet je intomen, hoor! Het is de goede deken zelfs gelukt om, uit een carrière van zeker dertig jaar, vijf ontevreden klanten te vinden van deze advocaat. Knap of niet? Daar moet je hard voor werken, veel voor speuren en misschien zelfs ook wel goed voor kunnen haten! Dat de man dan ook nog als bonus een Jood is, is mooi meegenomen, want dan heb je meteen de Partij voor de Dieren achter je.

Nu is het dan voorbij. De grote misdadiger, de vreselijk slechte Bram is zijn recht kwijt om te doen wat hij het beste kan. En wat nu? Hoe ziet Nederland eruit nadat de enige slechte advocaat is gevonden en eruit is getrapt?

Eerst mogen Doornbos en nog wat verwanten hem een poosje natrappen. Want is dat niet heerlijk? Grote Bram is neergeslagen dus jongens: snel, we kunnen hem heerlijk natrappen! P&W zijn altijd bereid om nog wat clowns naar hun circus te halen, dus kom op! En daarna? Daarna kan Nederland heerlijk ontspannen want het gevaar is geweken. Geen angst, Nederland, want de deken waakt over u!

Nu kan Nederland zich eindelijk buigen over haar ware problemen, zoals het Koningslied, of het Kroningslied, of misschien wordt het het Barstingslied. Ikzelf wilde graag Het Disciplinelied voorstellen. In de trant van “ons neemt men niet in het ootje – wij lezen graag de les aan het Joodje”. Zal een hit worden, zeker in Assen.

In elk geval keert de rust terug naar Nederland, nu Publieke Vijand nummer één uit zijn ambt is gezet.

Uw overheid waakt over u, maakt u zich geen zorgen meer.

© Simon Soesan

8 + 2 = ?
Zo is 't toevallig ook nog 's een keer.
Het is wat al te makkelijk om de schorsing van Moscovitz als antisemitisme op te vatten.
Dit hele proces herinnert mij ontzettend aan de Dreyfus affaire - J'accuse van Emil Zola werd niet voor niets wereldberoemd. Dit artikel moet onder dwang voorgelezen worden door het duo P&W wellicht dat er dan een lampje gaat branden. De beste wensen voor een wat rustiger periode aan Bram M.
Ik heb niet aan antisemtisme gedacht tot ik die meneer uit Assen bij P&W zag glunderen.... Maar het principe blijft duidelijk: verkrachters en moordenaars krijgen een paar jaar, Bram kreeg levenslang. En dat het recht in Nederland. Waar de politie bang is van jongeren die homo\'s het water in gooien of buschauffeurs in elkaar slaan. Een prachtvoorbeeld hoe de rechterlijke macht werkt. Wees maar trots op ze.
ik begrijp de zinsnede , in de derde alinea, niet. Dit is de zinsnede met "bonus" en "de Partij voor de Dieren ".
@pierre: alleen al het feit dat er werkelijk dieren vertegenwoordigd kunnen in de VOLKSvertegenwoordiging is al te gek in mijn ogen. Maar dat deze partij een hetze begon tegen kosher slachten "in naam van de dieren", zonder zelfs maar kosher slachten te begrijpen, was in mijn ogen een puur antisemitische daad. Dat houdt in dat, hoewel het lachwekkend is dat Nederlanders een vertegenwoordiger van dieren in hun volksvertegenwoordiging willen zien (en dulden), ik deze partij van antisemitisme beschuldig. Nadat men Bram op inderdaad foute dingen had gepakt, vond die meneer uit Assen het maar prachtig om te zeggen wat hij zei en hoe hij dat zei bij circus P&W.
Ik kan je niet volgen Simon: op mij is het geheel echt wel anders overgekomen. Kun je mij mailen om welke aflevereing van P&W het gaat?
@Max: ik zag die aflevering met die meneer uit Assen, die zo blij was. Van waar ik zit ziet het er uit als een typsische hetze, zwaar overdreven straf en het stinkt naar antisemitisme. Niet dat Bram niets verkeerd deed. Ik heb het over de overdreven straf en de grote blijheid van deze advocaat uit Assen.
Wanneer antisemieten zich als gekozen in een parlement kunnen ophouden zouden dieren zich ook kunnen laten vertegenwoordigen in het parlement. Dieren hebben recht , ingeval zij geslacht worden, op de meest snelle en zindelijke dood. Daarvoor kan passen de wetgeving dienen. Kosher slachten zal in een democratische wetgeving behoren te passen, in gepast dienen te worden. Het eerste sluit het tweede niet uit. Zolang kosher slachten en democratische wetgeving elkaar niet uit sluiten kunnen dieren netjes geslacht worden. De juiste slachtmethode lijkt me in het grijze gebied tussen kosher slachten en wetgeving een cruciaal item. Kosher slachten lijkt me een aangename slachtwijze voor de dieren. Ik ben er niet mee onbekend en vanuit het dier denken lijkt me " kosher". Ik ben met dit woordgebruik van "kosher" onbekend, maar deze gedachtegang kwam in me op.

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.