Omgekeerde wereld

Simon Soesan

vrijdag 7 juni 2019

Daar stonden ze dan, de heldhaftige politieagenten op de Dam. Met tandenstokertjes haalden ze nog rustig de restanten weg van de iftar maaltijd, toen opeens iemand, een Jood nog wel, de anti-Israël demonstratie probeerde te verstoren met een gevaarlijk wapen: hij had een Israël-vlaggetje op zijn hoed!

En terwijl op de achtergrond mensen zowel de vernietiging van mijn land verzochten als de dood van mijn volk, greep de politie in en stortte zich op deze terrorist, die meteen in de boeien werd geslagen. Want Joden oppakken, daar heeft de politie meer dan genoeg ervaring mee!

Ook in Den Haag werd geroepen dat de staat Israël van de wereldmap moet worden geveegd. En dat wij Joden allemaal nog moeten branden. Of nogmaals aan het gas moeten. De politie, ook daar net terug van een heerlijke iftar maaltijd, was tevreden – geen Jood die daar de ‘vrede’ kwam verstoren.

Nederland, wereldkampioen in het verraden, verkopen en oppakken van Joden, blijft zich vasthouden aan zijn tradities!

Ook in Duitsland, die wereldkampioen afslachten van Joden is, werd er heel wat gedemonstreerd tegen mijn land. En mijn volk. We zijn bezetters, werd er gesteld, maar men kon historisch, nog geografisch, uitleggen waar of hoe we dat doen. Imams roepen er elke vrijdag op tot het doodsteken en afslachten van Joden, want waar in de wereld kun je beter terecht met zulke leuzen dan in Deutschland?

En terwijl de politie in Europa ervoor zorgt dat Joden zich gedeisd houden, zorgen ook de Joodse organisaties ervoor dat de Joodse stem zich dempt. Want risjes, nee dank u.

Europa maakt zich klaar om Judenrein te zijn. Mijn vader, 96, kijkt het allemaal meewarig aan. “Het zal mijn tijd wel duren”, zegt hij vaak. Hij heeft het allemaal al gezien: de opkomst van Hitler, de vlotte vlucht van de koningin en haar clubje, dat zich, aan de andere kant van het kanaal, op het standpunt stelden dat het transporteren van Joden uit NL goed was voor de economie …, de harteloze behandeling toen hij, zoals vele andere Joden, terug kwam van de Sjoa, om te ontdekken dat niet alleen 337 familieleden waren afgeslacht, maar ook hun huisraad bij de buren verdwenen was.

Wat hij nog nooit had gezien, is de snelle actie van de politie, die een man met een Israël-vlaggetje op zijn hoed, in de boeien sloeg. Preventie op z'n best.

De Kerstmarkt wordt Wintermarkt, om bepaalde mensen niet te kwetsen. In Duitsland denkt men het probleem op te lossen door Joden te waarschuwen niet met een keppeltje op straat te lopen, terwijl men eigenlijk christenen moet waarschuwen niet met een kruis op straat te gaan.

Omgekeerde wereld.

8 + 3 = ?
Dankjewel Simon dat jij, notabene vanuit Israël, deze scherpe analyse hebt geschreven. Sjabbat sjalom en Chag sameach
Ik ben niet Joods maar wel pro Israel en draag de Joden een warm hart toe. Op mijn vraag aan Joodse vrienden waarom ze hun stem niet laten horen, niet meer doen, is het antwoord meestal dat ze al oud zijn, en dat begrijp ik en... dat ze bang zijn en dat begrijp ik ook. Er zijn gelukkig wel Joodse organisaties die op de barricaden springen, maar te weinig leden springen mee. Maar ik begrijp het, het is te laat ben ik soms bang voor. De regeringen werken niet mee, op veiligheid is te veel bezuinigd en de anti Israel betogers met te veel. En dan de valse media ook nog, dus ik begrijp het wel. Jij zit in Haifa, goed op tijd vertrokken, zouden er meer moeten doen en gaan dat ook doen. Maar zij zitten hier, nog wel, ik raad hen meerdere malen aan, mensen, maak niet dezelfde fout als destijds, neem de benen, toen werd het bemoeilijkt, nu is de weg vrij. Daar mag je met je hoedje met een vlaggetje staan. En met jou roep ik, Amsterdam, Nederland, Europa, schaam je.
Beste Simon, ik wil wel graag je stukjes delen, zodat nog meer mensen er wat aan hebben, maar dat lukt me de laatste tijd niet meer. Misschien weet je er een oplossing voor. Vriendelijke groeten, Lea.

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.