Briefje aan Driesje (en Gretteke)

Simon Soesan

vrijdag 11 oktober 2013

Hallo Driesje,

Goeie vraag stelde je aan Peres, zeg! Echt op feiten gebaseerd en goed over nagedacht! Maar nu ik je toch schrijf, kan ik je wat vragen stellen? Ja? Bedankt! Daar gaat-ie:

  1. Heb je ooit het interim vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit gelezen? Uit 1994, je weet wel, toen Arafat op het podium kwam om te tekenen, wegliep en verstoppertje speelde, om het dan toch na drie uur wachten te tekenen? Lees het even. Of beter: laat het je voorlezen. De beide partijen, inclusief een paar bekende getuigen, hebben het ondertekend. Dat de aanwezigheid van Israël op de West Bank niet als bezetting wordt gezien. Dat het Internationale Hof geen jurisdictie heeft op de West Bank. Dat er iemand is aangewezen voor arbitrage. Lees het eens. Kan verhelderend werken, Dries.

  2. Je schreeuwt ‘apartheid’, alsof het in de uitverkoop ligt. Maar je geeft geen feitelijke details. Mogen ze niet stemmen? Zijn er aparte winkels? Mogen ze hun geloof niet belijden? Of heb je het over de controleposten, wanneer de Palestijnen, die Israël niet erkennen maar wel willen vernietigen, in de rij staan om juist in dat Israël te werken?

  3. Hoeveel Palestijnen werken er in Jordanië? Egypte? Libanon? Of in de Palestijnse autoriteit? Of moeten ze alleen bij de vijand werken?

  4. Israël, als onderdeel van de overeenkomst uit 1994, bevoorraadt de Palestijnen met water, benzine, elektriciteit, medicijnen, communicatie infrastructuur, etc. Weet je hoeveel ze ervoor betalen? Weet je hoeveel daarvan ze niet betaald hebben? En je weet het hè: Israël moet olie en benzine bevoorraden, want hun broeders in de Arabische landen, echt, ze hebben niets ...

  5. Wanneer ga je nou demonstreren voor de Syrische slachtoffers? Het gaat je toch om het leed van de Arabieren? Of zit je de boel te bedonderen en gaat het je alleen om wat de Joden wel of niet doen? Want wel of niet schijnt bij jou niets uit te maken: jij hoort een gerucht of leest iets, al staat het in Bazooka Joe geschreven – jij zet het meteen op een schreeuwen, is het niet?

  6. Hoeveel Syrische slachtoffers heeft Nederland al behandeld? Of een Arabisch land? Of de Europese Unie? Want wij behandelen ze, en je gaat niet geloven hoeveel. En hoeveel dat kost. Meer dan de subsidie die de Nederlandse regering aan Hamas geeft, die aan kostuums en privéhuizen wordt uitgegeven. En wat er overblijft wordt naar een bepaalde bank overgebracht, vraag Gretteke maar eens daarover.

Graag ga ik eens een open, feitelijke discussie met je aan. Let op: ik zei feitelijk. Dus geen verhaaltjes vertellen, laat dat aan Carmiggelt over. Feitelijk. Zeg maar waar en wanneer.

© Simon Soesan

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.
Siem,fantastisch!Heb je dit artikel ook naar de media in Holland gestuurd,want die weten zo weinig.... Veel succes!
Wat kan een man nog wensen na een compliment van zijn eigen Pa? Shabbat Shalom Pa!
De reactie van pa Soesan is exact wat ik je ook had willen vragen te doen: Stuur dit stuk op naar alle kranten en kijk welke het lef heeft het te plaatsen. Shabat shalom.
Beste Simon, heel goed ! Ik ergerde me enorm aan Twan met al zijn inlassen en dan ook nog eens die vreselijke van Agt op de koop toe. Ja, graag overal heen mailen, dan lezen mensen ook nog eens iets anders dan al die kromme verhalen.
weer een goed stuk met goede antwoorden op de vaak Europesche disinformatie
Jammer dat die man overal zoveel ruimte krijgt! Goed stuk, stuurt u het ook naar hem toe?

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011