Onverdoofd

Simon Soesan

vrijdag 15 juli 2011

Als verdoofd keek ik naar de Nederlandse kranten. Het stond er zwart op wit, dus ik mag aannemen dat het niet gelogen is: een overgrote meerderheid van de Nederlandse Volksvertegenwoordiging heeft besloten dat de rechten van een dier belangrijker zijn dan die van een mens. Dat wij, Joden, de eersten waren die het monotheïsme ontdekten en sinds bijna 6000 jaar dezelfde gebruiken en tradities kennen, leek de Nederlandse Volksvertegenwoordiging onbelangrijk. Dat deze traditie ook het onverdoofd slachten van dieren dekte, dat was teveel. Geheel onbelangrijk dat deze manier van slachten erkend wordt als snel, efficiënt en bijna pijnloos, daar de dood direct intreedt. Nog onbelangrijker is dat de Islam deze manier ook erkent als de meest acceptabele. Welnee, in Nederland weet men het beter. Dr. Dolittle had een gesprek met wat dieren die hun angst en afgrijzen uitspraken over deze onverdoofde behandeling, dus hup, weg ermee!

Mijn familie kwam in 1639 aan in Nederland. In de jaren ‘40 zijn er honderden nazaten van deze familie door Nederlanders aangegeven, uitgeleverd of zonder protest door het Duitse Volk opgehaald en vermoord. Ze werden, na meer dan 300 jaar, niet als Nederlanders gezien. Met plechtige gezichten staan de ambtenaren in de houding op 4 mei, slaan zich op de borst en zeggen: dit mag nooit meer gebeuren.

Om te voorkomen dat dit nooit meer zal gebeuren zou geen Jood zich in het hoofd moeten halen om op de Plek Des Onheils te wonen. Maar dat doet men, want men is koppig. En terwijl er in Nederland meer stemmen te horen zijn die “genoeg hebben van de Joden”, wordt er een wet aangenomen die voor dieren is. En tegen de Joden. Want onverdoofd te werk gaan: dat gaat de Nederlandse ziel te ver. Arme beestjes!

Volgens Amnesty International en nog wat organisaties worden er in Nederland honderden, misschien wel duizenden, clitorissen afgehakt. Bij meisjes, niet bij dieren, dus de Nederlandse Volksvertegenwoordiging grijpt niet in. Ook al gebeurt deze barbaarse actie onverdoofd. Daar heeft de Nederlandse Volksvertegenwoordiging niets bij te zoeken, want ten eerste is het geen religieuze traditie en ten tweede is de meerderheid van de groepering die deze traditie toepast, illegaal in Nederland, wat inhoudt dat ze geen stemrecht hebben, dus: bekijk het maar!

Onverdoofd lees ik verder. Want de media beweerden dat het he-le-maal niet tegen de Joden was. Misschien tegen de Moslims, maar daar heeft toch iedereen de pest aan, niet?

In het Dagblad van het Noorden stond enkele jaren geleden een stukje over een man die betrapt was tijdens het hebben van geslachtsverkeer met een koe. De man werd niet vervolgd, omdat men niet kon aantonen dat de koe er onder had geleden. Emmes waar. Terwijl het toch onverdoofd gebeurde.

Knap dat ze wel konden aantonen dat de koeien vandaag de dag welzeker lijden.

Wat weer heel anders is bij honderden, misschien duizenden kleine Afrikaanse meisjes, die het jaarlijks uitschreeuwen van de pijn. Waar de Nederlandse Volksvertegenwoordiging geen oren naar heeft.

© Simon Soesan

7 + 2 = ?

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.