Maakt u zich vooral niet druk

Simon Soesan

vrijdag 18 mei 2012

De ILI-dagen zijn al een bekend fenomeen in Duitsland. ILI, oftewel I Like Israel, houdt zich het hele jaar bezig met het bewust maken van veel mensen over de werkelijke situatie in het Midden-Oosten, speciaal in Israël. Zo is het deze vrijwilligers gelukt om – met hulp – aan te tonen dat Israël vandaag de dag niets bezet, daar een ieder die lezen kan en de feiten onder ogen wil zien, in het in 1994 getekende verdrag tussen Rabin en Arafat kan lezen dat Israël door Arafat niet meer gezien wordt als bezetter en dat Israëls aanwezigheid op de West Bank slechts te doen heeft met veiligheidsmaatregelen om ons, de burgers, te beschermen tegen nog meer zelfmoordcommando´s die een afspraak denken te hebben met 72 maagden. Uiteraard weet iedereen nu wel dat Gaza sinds 2005 niet meer door ons bezet is, dus zijn bepaalde types in Duitsland niet gelukkig met ILI.

Afgelopen zaterdag werd een ILI-dag gehouden in Siegen, Duitsland, waar ik als gast was uitgenodigd. Er waren info-kramen, wat lekker eten en drinken, muziek en ook zou er tegen de avond wat gedanst worden. Vier politiewagens met manschappen zouden voor onze veiligheid zorgen. In de late namiddag verschenen er, uit het niets, een aantal neo-nazi´s. Nooit leuk om te zien, maar opeens riep een van hen een bevel en kwamen er opeens een aantal heren met petjes op en doekjes voor hun mond. Onder geschreeuw van ‘Sieg Heil’ en verwensingen aan ons adres, de Joden, werden alle kramen grof omgegooid en kregen drie vrijwilligers ook nog wat klappen met knuppels. Even later waren ze weer verdwenen. Ik keek naar de politieagenten, die niet bepaald geschokt waren. Op mijn verzoek iets te doen, verdwenen de heren in hun wagens en zetten een soort achtervolging in. Waarbij ze ons zonder bescherming achterlieten, in angst voor een tweede golf van geweld die gelukkig niet kwam.

Na een half uur kwam de politie terug. Op mijn vraag waarom ze ons zonder een waarschuwing alleen hadden gelaten, was het antwoord: ‘Meneer, we hadden wel iets belangrijkers te doen dan aan jullie te denken.’ Het jullie vond ik frappant, want ook in het land dat Joodse volkerenmoord op zijn naam heeft staan is ‘jullie’ jodenvolk.

Het was schokkend om, anno 2012, nazi´s in hun bruine uniformen te zien.

De vrijwilligers waren diep geschokt en, uiteraard, had iedereen die contact had met de groep voor deze dag, er binnen enkele uren genoeg van en hield het voor gezien. En gelijk hebben die mensen, want met kapotte tafels kun je weinig ten toon stellen.

Wat mij het meest schokte is dat, tijdens en na de aanval, er burgers waren die lachend in hun handen klapten voor deze helden ... Eén van de daders werd gepakt en omschreven als ‘een verwarde linkse radicaal’. De man kreeg een proces verbaal en mocht meteen door naar huis.

Maar maakt u zich vooral niet druk: het heeft niets te betekenen, het zal zo’n vaart niet lopen, dit gaat zo weer voorbij en hier kan dat nooit gebeuren. Was dat niet wat men 80 jaar geleden zei, toen mensen in dezelfde uniformen Joodse winkels en Joodse marktkramen omgooiden?

© Simon Soesan

8 + 4 = ?
Opmerkelijk hoeveel "verwarde"mensen er in de wereld rondlopen. Het lijken er steeds meer te worden. En dat "jullie"daar in Siegen geschokt waren door een paar bruine uniformen, kom nou,niet zo overgevoelig,hè..... *drukt cynismetoets weer in*
Ik geloof niet dat geschokt zijn van Nazi's in hun uniformen in 2012, die ook nog appalus krijgen van omstanders, iets te maken heeft met overgevoeligheid, maar meer met verbijstering. Maar misschien heeft u gelijk - misschien valt het allemaal wel mee, misschien is het allemaal niet zo, en heus, zo'n vaart zal het niet lopen en trouwens, dat kan noooooit in Nederland gebeuren. Zo goed?
Ben geschokt maar niet verbaast over het gebeurde, het antisemitisme groeit in alle landen in hoog tempo (is nooit weggeweest!). Dit antisemitisme wordt nu meestal "vertaald" in anti Israel gevoelens. Wat me wel verbaast is dat dit in geen enkele krant gestaan heeft, of heb ik het over het hoofd gezien? Groeten uit Magen, Lea.
Hier wat links.... http://www.n-tv.de/politik/Vermummte-greifen-Infostand-an-article6249841.html http://www.wirsiegen.de/2012/05/siegen-vermummte-stuermen-israel-stand/ http://www.siegener-zeitung.de/a/567085/VermummtegriffenInfostandan http://westreporter.pressefuzzy.de/?p=25136 http://aktuell.meinestadt.de/siegen/2012/05/12/siegen-vermummte-stuermen-stand-der-pro-israel-initiative/ http://www.newsdeutschland.comwww.newsdeutschland.com/n/Welt/pobs5yg3/Israel-Tag-in-Siegen-Vermummte-greifen-Infostand-an.htm http://www.ivz-online.de/aus-aller-welt/nrw_artikel,-Vermummte-greifen-Infostand-auf-Israeltag-in-Siegen-an-_arid,67794.html Dit is slecht een greep uit de lokale pers. In Nederland kan men het niet vinden, waarschijnlijk is de partij voor de dieren erop tegen, daar dit bij de beesten af was....
En wat met de Israelische pers, radio, t.v? Duitse kranten en de rest lees, hoor en zie ik echt niet. In ieder geval geniet ik van je columns. Lea
Dank je wel!
Beste Simon, ik ben niet joods wel diep geschokt, voel je vrees voor de toekomst mee en beleef een verbijstering net zo met jou. Wat jij schrijft over 80 jaar geleden hoeft men niets aan toe te voegen, het is een tekst die ikzelf wel vaker bezig en die staat voor de eerste tekenen van een al langere tijd "opnieuw" groeiend fascisme-bodem en het onbegrip en de afgunst tegen het zionisme. Bovenal de bekende van de wijs brengende uitlaatklep voor alles wat (nog) niet deugd aan de mensheid. Je omschreven applaus maakt me misselijk over deze mensen en geeft precies de ongekende Confirmation Bias (bevestigingsbias) weer, waarmee wij middels alle "mainstream" media worden gepropagandeerd door specialisten met speciaal toegepaste Indoctrinatietechnieken "meestal" in opdracht van machthebbers en bestuurders. ...zie: ...greelane.com/nl/geesteswetenschappen/engels/what-is-confirmation-bias-1689786/ DE POLITIE: Heeft heden ten dage de mond vol over verwarde mensen maar zijn vergeten in de spiegel te kijken. Zij doen niet aan zelfreflectie. Hun eigen verwarring is nu juist de verspreidende verwarring. Als je goed luistert naar wat er in de media over gezegd wordt hoor je door het narratief heen; (WIJ HEBBEN GEEN ZIN MEER OM SOCIAAL TE HANDELEN) zij vinden dat de intermenselijke interactie die jarenlang tot een onderdeel behoorde van een goed politieagent maar moet worden overgelaten aan de GGZ en derg. instanties. MET ANDERE WOORDEN; sociaal maatschappelijke betrokkenheid behoort niet meert tot ons credo. ZIJ WILLEN MILITAIR-TJE SPELEN. Het overschot aan testosteron wat politiemensen veelal dragen moet zijn weg nu vinden met het militarisme. Wat mag blijken uit het bovenstaande verslag Simon Soesan over de politie (opmerking), citeer: ‘Meneer, we hadden wel iets belangrijkers te doen dan aan jullie te denken.’ TEN SLOTTE; Juist het nonchalance gedrag van mensen, het niet mogen vergelijken met de holocaust (moeten vergeten), het wegdraaien van hoofden, het weggooien van sociale interactie van politie en bestuurders, dat alles creëert de voedingsbodem voor fascisme en of militarisme, dat zit hem nu juist vaak in de beginnende "ogenschijnlijke kleine" zaken die uitgroeien tot vreselijke zaken. Vergelijk het met de opvoeding van een kind: als het daar fout gaat, zal men nooit een gebalanceerde kritische volwassenen worden. Liefhebbende Mensch mensen toch; Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dit ook een ander niet. Zo gek is deze nog niet. Stop met slapen wordt wakker. Frederik

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.