Wat een schandaal!

Simon Soesan

vrijdag 21 november 2014

Waar gaat het heen met deze wereld?

In Nederland hebben talloze kinderen een vreedzame demonstratie, door politiek correcte Nederlanders en een handjevol buitenlanders gehouden tegen een eeuwenoude Nederlandse traditie, verstoord. Waar gaat dit heen? Kon niemand die kinderen in de hand houden? Sinds wanneer mag je niet meer uit pure overtuiging protesteren? Wat een schandaal! Waar is de Nederlandse regering als je ze nodig hebt?

In Israël hebben veiligheidsmensen twee arme Palestijnse jongens doodgeschoten, die gehoor gaven aan hun religie en slechts wat biddende Joden in een sjoel aan het afslachten waren. Waar zijn hun rechten gebleven? Wie komt er op voor deze stumpers? Wat een schandaal!

De wereld is een hetze begonnen tegen de IS-helden die uit religieuze overtuiging kleine kinderen verkrachten, onschuldige burgers onthoofden en homoseksuelen ophangen. Ja, onschuldig. Ze weigerden toch de enige religie in de wereld te erkennen? Wat een schandaal!

In Duitsland hebben 43 steden officieel besloten geen openbare uiting meer te geven aan de kerstsfeer. Dit om hun medeburgers met de enige echte religie te behagen. En zo hoort het!

In Engeland is men boos omdat een Moslim een populair hotel heeft opgekocht en daar meteen de sjaria liet gelden: geen bacon, vrouwen achterin. So what? Ga naar een ander hotel als het je niet bevalt! Hopelijk zullen daar in de toekomst nog een paar hotels overblijven die de sjaria niet toepassen …

Toen in Nederland bekend werd dat een rabbijn in Antwerpen was neergestoken, werd dat uitbundig op Twitter en andere sociale media gevierd. ‘Vuile rotjoden’ en ‘moge alle Joden als honden sterven’ mocht gewoon geschreven worden. Daar had de Nederlandse overheid geen problemen mee. Vrijheid van meningsuiting heet dat. Ook de Duitse ambassadeur werd geen strobreed in de weg gelegd toen hij SS’ers slachtoffers noemde.

In Israël horen we van Mahmoud Abbas dat de slachtpartij in de sjoel in Jeruzalem veroordeeld moet worden, maar “dat het geweld een resultaat is van het Israëlische beleid”. Uiteraard. Net als in de tijd toen bussen en restaurants regelmatig werden opgeblazen, omdat Israël vrede probeerde te sluiten met de Palestijnen en Jordanië. Dat was niet gepast.

Ik ben blij dat de wereld dit begrijpt. Wij, Joden, moeten oprotten naar ons eigen land. Ons eigen land? Eh … nou nee, niet naar ons eigen land … Terug naar waar we vandaan komen dan. Waar we vandaan komen? Eh … nou … maar dan toch bij voorkeur niet terug naar landen zoals Nederland … waar we vandaan komen …

Wat er ook gebeurt, of het nu IS is, Zwarte Piet of de benzineprijs – het is toch echt allemaal de schuld van de Joden. Hoezo een schandaal?

© Simon Soesan

8 + 1 = ?

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.