En gij gelooft het

Simon Soesan

vrijdag 8 november 2013

Nadat de Hamas alleen al in 2009 meer dan twee miljard euro hulp uit Europa achterover heeft gedrukt en sindsdien niets heeft besteed aan infrastructuur, scholen of ziekenhuizen, hadden ze een nieuw idee. Gestoken in kostuums die tussen de 5000 en 8000 euro kosten, keken ze zielig in de camera’s en vertelden hoe Israël, de zionistische bezetter, alle ingangen naar Gaza heeft geblokkeerd en dat mensen geen geld, medicijnen en voedsel hebben. Die rotjoden! Ze bezetten Gaza en laten ons, de Hamas, sterven!

Dat Israël al acht jaar weg is uit de Gazastrook is een feit waar men liever niet over praat. Dat Gaza ook een grens heeft met Egypte die hermetisch is afgesloten door de Egyptische regering – daar praten we niet over. Dat de Egyptenaren enkele maanden terug het echt wel hadden gehad met de vele tunnels uit Gaza waar van alles doorheen gesmokkeld wordt, behalve voedsel en medicijnen (voornamelijk wapens, dus) en enkele tunnels met gas hebben laten vollopen (officieel zeven Palestijnse doden), dat is een kleinigheid. Nee, Israël: dat zijn me toch bandieten!

De Hamas-media vertellen dag en nacht hoe deze kanker, de zionisten, vernietigd zal worden. Hoe in en in slecht de Joden zijn. En dan gebeurt het wonder: elke ochtend om vier uur verzamelen zich tienduizenden Gazanen, die in de rij gaan staan om in Israël te kunnen werken. Want werk verstrekt de Hamas niet. Ook Egypte verstrekt geen werk aan de Gazanen. Dat mogen die rotjoden doen. Uiteraard heeft de Hamas geprobeerd om deze rij mensen te ‘versterken’ met zelfmoordcommando’s. Er zaten explosieven in de kaas, in de pita’s, in dubbele flessen drank en in flesjes met medicijnen. Zwangere vrouwen werden op brancards gelegd met explosieven, om zo Israël binnen te komen. Kleuters kregen explosieven op hun lichaam geplakt.

En als dan nu de Israëlische militairen op de controleposten zwangere vrouwen tegenhouden en controleren, of voedsel controleren en zelfs innemen, nou dan zet je dat op de video en stuurt het naar YouTube, zodat de hele wereld kan zien hoe wreed de zionisten zijn. Is toch simpel?

Maar er zijn nog meer ideeën: zo hebben de ferme jongens en stoere knapen een embargo uitgeroepen op producten die in Israëlische nederzettingen worden geproduceerd. Alleen vergat men wie er in die fabrieken werkt: juist ja, de Palestijnen zelf! Uiteraard werd de VN gewaarschuwd dat Israël geen werk meer heeft voor de zielige Palestijnen.

En gij gelooft dat.

In november 1947 werd in de VN gestemd: 72 procent van het gezamenlijke oppervlak van wat nu Jordanië en Israël is, werd aan de Arabieren toegewezen, 28 procent aan de Joden. De Arabieren weigerden en Israël kreeg een bestaansrecht. De omringende landen accepteerden dat niet en wilden nergens over praten. Ze beloofden Israël in de zee te drijven. Sindsdien wordt ons land dagelijks bedreigd. Toen bleek dat de Joden hun mannetje stonden en zelfs terug sloegen, kwamen de echte problemen. Toen het kleine Israël in 1967 met acht landen tegelijk oorlog kreeg met een ratio van 1:40 qua manschappen, klapte de hele wereld in hun handen want Israël bleef overeind en sloeg hard terug.

De tijden zijn veranderd: als we nu een landelijke paraatheidsoefening doen, zegt de wereld dat we oorlog zoeken. In Iran heeft een tuinkabouter een atoomarsenaal in elkaar geknutseld, met de hulp van de EU, Noord Korea en Rusland. Want Israël moet van de kaart geveegd worden. “Welnee,” zeggen de ministers van buitenlandse zaken in de EU, “welnee, dat bedoelde hij niet zo.” De Libanese regering liet oogluikend toe dat de Hezbollah, een extreme groep fanaten, bijna 60.000 raketten kocht, die allemaal op Israël gericht zijn. “Uit defensieve overwegingen,” werd er meegedeeld. “Aber natürlich,” knikte Merkel met een triest gezicht.

Terug in Gaza wacht de man (en vrouw, en kind ...) in de straat op voedsel. En op medicijnen. En op scholen, ziekenhuizen. De EU stuurt nog een paar miljard euro aan belastinggeld, waarvan het grootste gedeelte op de privé-rekeningen van de Hamasleiders wordt doorgestort, terwijl de rest ‘ten goede van de defensie tegen het bezetten’ wordt uitgegeven. En dan wordt u in Nederland verteld dat de EU echt wel steun geeft aan de Hamas, maar dat het voedsel en de medicijnen door Israël worden tegengehouden.

Israël moest bouwmateriaal niet meer tegen houden, want dat was onmenselijk. De ontdekking van kilometers lange tunnels uit Gaza naar Israël laat weer zien waar dat cement goed voor was.

Drie jochies van veertien die voedsel hadden gepikt uit de vuilnisbakken van de Hamaskantoren, zijn in het openbaar opgehangen, want je mag niet pikken. Tenzij je bij de Hamasleiding zit. Maar dan heet het EU-subsidie waar je vrolijk van mag jatten.

De nieuwe geschiedenisboeken op de scholen in Gaza beweren dat de bijbel, het oude en nieuwe testament, een leugen zijn en niet bestaan. De boeken vertellen niets over de Oslo-akkoorden. Gesponsord door uw humanitaire Nederlandse regering, die het geld gaf, maar niet controleerde waar het heen ging. En dan hebben we het maar niet meer over het kinder-televisieprogramma van de Hamas, waar Mickey Mouse himself de Joden vervloekte en kanker wenste, met de complimenten van de Nederlandse regering, die ook hier weer heerlijk subsidieerde.

Maar echt, Israël is fout. Israël is de agressor. Israël doet alles verkeerd.

En gij gelooft het.

© Simon Soesan

7 + 2 = ?
Goed stuk! Ik wilde het delen op mijn Facebookpagina, maar dat lukt niet!
Dank u. Ik denk dat Crescas u kan helpen. In elk geval hebt u mijn toestemming.
Meneer Soesan heb ik dan ook uw toestemming om het te vertalen en naar een vriend in America en een vriend in Duitsland te sturen? Ik vertel het ze ook wel maar u heeft het mooi op een rij gezet. Mijn dank daarvoor.
Gaarne!

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.