Goed nieuws

Renée Citroen

vrijdag 2 september 2022

Ik was blij verrast toen ik in het half uurtje Ongehoord Nieuws Flavio Pasquino hoorde zeggen dat hij de complottheorie niet kan bewijzen, namelijk dat er een 'groepering' (een ander woord voor Joden) is die aan de touwtjes trekt. Hij heeft lang gezocht, maar het lukt niet.

Niet dat dat indruk maakte op de overige deelnemers, onder wie Paul Cliteur, die een lesje in 'cultuurmarxisme' kwam geven. Dat betekent de afbraak van alle instituties, waarin de 'blanke man' wordt onderdrukt en plaats moet maken voor minderheden als vrouwen, moslims en transgenders. Het wordt weer niet met zoveel woorden gezegd, maar ze bedoelen natuurlijk de omvolkingstheorie.

Sid Lukassen beweerde dat het enige dat telt is: “als er maar geen nieuwe Hitler komt.” Razendsnel uitgesproken, maar een heel duidelijk hondenfluitje: daar zijn de Joden natuurlijk bang voor. Dat ze ook tegen transgenders zijn, kun je lezen bij OpinieZ, een rechts-populistische website vol klimaatontkenners, die in het programma werd aangehaald.

Ze worden niet gehoord, zeggen ze. En Jan Roos maar klagen dat hij van Twitter is afgegooid. Waarom? Hij zei toch alleen maar iets als: val dood?

Ongehoord? Ze kunnen wél dit soort gevaarlijke onzin op tv verkondigen, waarvan ik hoop dat het inderdaad ongehoord blijft.

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015