Het fluitorkest

Renée Citroen

vrijdag 5 februari 2021

Ik wilde eerst niet kijken, meteen na de Auschwitzherdenking, maar keek een dag later toch naar Buitenhof (31 januari 2021), waar Thierry Baudet weer mocht optreden in het kader van interviews met partijleiders. Alle aandacht is in het voordeel van dit soort partijen, laten ze daar toch eens mee ophouden bij de omroep. Een geluk was dat FvD als een van de kleinste partijen het eerste aan de beurt was, dus lang voor de verkiezingen.

Twan Huys vroeg Baudet hoe het zat met zijn uitspraak “Iedereen die ik ken, is antisemiet.” Baudet ontkende dat en zei: “Ik heb gezegd: ‘Als je antisemiet bent als je kritiek hebt op George Soros, dan is iedereen die ik ken antisemiet’.” Je hoort het hem zeggen, met dat denigrerende, neerbuigende lachje van hem dat hij ook tijdens het hele gesprek had. Hoewel Baudet bijna altijd liegt, geloofde ik hem dit keer wel.

Maar dit is geen hondenfluitje meer, nee, het is een heel fluitorkest met pauken. Soros wordt door antisemieten gebruikt als hét voorbeeld van de globalistische, kapitalistische Jood, die wereldheerschappij wil. Dat komt rechtstreeks uit De protocollen van de wijzen van Zion, het oude antisemitische verhaal, in de wereld gebracht door de Russische geheime dienst.

Het kapsel van Baudet wordt ook steeds vreemder, van opzij opgeschoren, wat mij aan de jaren dertig van de vorige eeuw doet denken. Dat is vast geen toeval, want niets is toeval bij Baudet. Let op vreemde kapsels (Trump, Wilders): een duidelijk signaal dat er iets niet klopt.

Er werd veel met cijfers gegoocheld, Twan sprak ze dapper tegen, maar daar gaat het niet om, Baudet blaast op zijn fluitje met klimaat- en corona-ontkenning, dat is wat men onthoudt. De leugens worden ontkend, het weerleggen ervan wordt gezien als de macht van de media en de wetenschap.

Op de dag van de Auschwitzherdenking was dat angstig om te horen.

7 + 1 = ?
Zo mee eens!

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.