Onze boekenkeuze voor tijdens de lockdown

Gepubliceerd op: donderdag 17 december 20, 20:32

En weer zitten we in een lock-down en zijn, onbegrijpelijk, boekwinkels niet als 'essentieel' geoormerkt. Rondneuzen tussen de nieuwe uitgaven is er voorlopig dus niet meer bij.
Steeds meer boekhandelaren kiezen er nu voor om hun boekenvoorraad digitaal doorzoekbaar te maken en de boeken naar je op te sturen. Denk aan Scheltema.nl (Amsterdam), Donner.nl (Rotterdam), de Amsterdamse Boekhandel, boekhandel Venstra (Amstelveen), Blankevoort (Amstelveen), alle filialen van Van der Velde Boeken (Noord-Nederland), boekhandel Broese (Utrecht) en al die andere heerlijke leeswinkels waarvan de deuren tot ver in januari gesloten blijven.
Zij hebben onze klandizie meer dan nodig!
De winkel met het blauwe bolle mannetje heeft een creatieve oplossing gevonden: winkelindebuurt.bol.com. Met de fraaie interface kun je heel gemakkelijk vele boekwinkels (en andere retailers) in je eigen regio vinden waarmee het blauwe baasje samenwerkt.

Voor onze nieuwsbrieflezers kozen we een aantal boeken uit de vele die we de afgelopen maanden onder de aandacht hebben gebracht.

In Kunsjt! neemt Jaron Beekes je mee in zijn eigenzinnige zoektocht naar Joodse identiteit binnen de kunst en geeft hij je en passant een Joodse kijk op kunst in vijftig meesterwerken.

Het beloofde leven, van schrijfster, journalist, uitgever en executive coach Femmetje de Wind, is een roman met echo's van de eigen ervaringen van de schrijfster. Ze vertelde over haar boek in een interview dat live werd gestreamed op onze website en daar nog steeds te zien is.

De dochter is de nieuwe roman van Jessica Durlacher, waarin een man en een vrouw met een tweedegeneratie-achtergrond een relatie aangaan. of die uiteindelijk een happy end zal krijgen moet je zelf lezen.

En niet te missen is het gelauwerde 't Hooge Nest van Roxane van Iperen, over de oorlogsbelevenissen van de Joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper, die onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken tot medio 1944 een succesvolle onderduikoperatie in stand wisten te houden.

Je kunt virtueel 'de kroeg in' met Marjolein Bierens in haar onderhoudende Hotel Schiller waarin ze de geschiedenis tekent van het roemruchte Amsterdamse hotel aan het Rembrandtplein en zijn kleurrijke gasten tijdens de bruisende interbellumjaren.

Colum McCann neemt je in Apeirogon mee naar de twee kanten van het Palestijns-Israëlische conflict, waarin de Palestijn Bassam Aramin en de Israëli Rami Elhanan worden geconfronteerd met het ergste dat een ouder kan overkomen: het verlies van een kind door oorlogsgeweld.

Rasverteller Stephen Fry is al een tijdje bezig met de mythen en sagen van het oude Griekenland. Onlangs verscheen zijn eigenzinnige hervertelling van het beleg van Troje, in Fry's versie "een verhaal van liefde en oorlog."

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.