Het beloofde leven

Gepubliceerd op: 28 oktober 2020

Het beloofde leven
Een liefde onder voorwaarden

Femmetje de Wind

Amsterdam: The House of Books, 2020
Aantal blz.: 336
ISBN: 9789044352108

Ook als e-book verkrijgbaar

Sophie valt als een blok voor kunsthandelaar Max, telg uit een orthodox-Joodse familie, die de interesse in haar eigen Joodse achtergrond wekt. Ze weet niet veel meer dan dat haar vader - een oorlogswees - het gezin heeft verlaten toen zij klein was. Het verleden speelt ook bij Max een rol. Familietradities dwingen hem te kiezen voor een 'echt' Joods meisje.
Ze besluiten dat Sophie naar Israël gaat om daar een overgangsprogramma te volgen aan een orthodox-Joodse meisjes-jesjiwe. Haar moeder ziet haar met een zorgelijk hart vertrekken. Maar wordt Sophie wel de vrouw op wie het thuisfront hoopt?

Femmetje de Wind (1973) is schrijfster, journalist, uitgever en executive coach. Zij zette haar creativiteit de afgelopen jaren voornamelijk in om als storyteller en conceptontwikkelaar merken te helpen hun verhaal te vertellen. Daarnaast is De Wind opgeleid in systemisch werk, een methode die zowel voor particulieren als bedrijven inzichten kan verschaffen in onderliggende processen die verstorend kunnen werken voor mogelijke groei en heeft ze in 2020 aan de VU een postdoctorale opleiding Executive Coaching gevolgd. Al die ervaringen gebruikt ze om mensen en bedrijven te helpen zich verder te ontwikkelen en hun persoonlijke en zakelijke doelen te realiseren.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.