Shalom Hanoch

'De koning van de Israëlische rockmuziek' is still going strong!

Gepubliceerd op: 11 februari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Shalom Hanoch (1946) wordt beschouwd als "de koning van de Israëlische rockmuziek." Zijn composities hebben al sinds het einde van de jaren zestig een enorme invloed op de Israëlische rock- en popmuziek. Samen met de legendarische Arik Einstein maakte de componist, zanger en gitarist een van de eerste Israëlische rockalbums: Mazal Gdi. 

Shalom Hanoch werd geboren in kibboets Mishmarot, waar hij al snel bekend stond om zijn grote muzikaliteit. Na zijn diensttijd in de Nahal Army Band ontmoette hij Arik Einstein, met wie zijn grote doorbraak een feit was.
In 1970 begon Hanoch de Israëlische volksmuziek te combineren met Amerikaanse rock n’ roll - hier kwam het album Shablul, een coproductie van Hanoch en Einstein, uit voort, met 'Ma ata ose ksheata kam baboker' als grote hit.

Hanoch is al die jaren muziek blijven maken, toerde over de hele wereld en nam tientallen cd’s op. Hij werkte samen met andere grootheden als David Broza en Shlomo Artzi en begon in 2020 aan een wereldtournee waarin zijn gehele oeuvre voorbijkwam.
Helaas moest hij de tour vanwege corona onderbreken, maar nu geeft Hanoch een digitaal concert. Samen met zijn muzikale partner Moshe Levi speelt hij tijdens dit speciale Valentijnsconcert klassiekers uit zijn ruim vijftig jaar omspannende carrière. Het evenement wordt live opgenomen in Club Terminal 4 in Tel Aviv, maar blijft tot 48 uur na de uitzending beschikbaar voor streaming. 

Type:
muziek
Wie:
Shalom Hanoch With Moshe Levi
Waar:
online
Wanneer:
zaterdag 13 februari 2021
Tijd:
20.30 uur, en daarna nog 48 uur beschikbaar

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.