Ivriet bij Crescas: keus te over!

Gepubliceerd op: 27 augustus 2020

Cursussen Modern Hebreeuws horen tot het vaste lespakket van Crescas.

Tot het einde van 2020 worden alle cursussen online gegeven.
Als alles goed gaat, zullen we vanaf januari 2021 weer als vanouds 'live' zijn.

Dit seizoen hebben we een bijzonder gevarieerd aanbod, waarbij steeds veel aandacht is voor het praktische gebruik van de taal.

De lessen Ivriet Kita Waw en Ivriet Kita Gimel zijn opnieuw in de vertrouwde handen van Shirley Ensel. In Kita Gimel worden basiskennis van de grammatica en woordenschat verder uitgebreid, zodat je echte gesprekken kunt gaan voeren.
Kita Waw is voor vergevorderden en gaat een flinke stap verder. Je leert nog meer grammatica en hoe je die in het dagelijks gebruik toepast in spreken en lezen.

De cursus Ivriet op je gemak is bestemd voor wie een begin wil maken met Modern Hebreeuws. Docente Noa Breemhaar leert je het Alef-beet (het alfabet) en traint je beginnende woordenschat, waarmee je eenvoudige tekstjes leert lezen en met je medecursisten korte gesprekjes kunt voeren. Noa vertelt je ook over de oorsprong van het Ivriet zoals dat tegenwoordig in Israël wordt gesproken.

Ivriet gevorderden is met name geschikt voor wie al een behoorlijke basiskennis heeft, maar die wil opfrissen en uitbreiden naar een hoger niveau.

Grammatica staat centraal in de cursussen Ivriet verleden tijd en Ivriet toekomende tijd. Docente Noa Breemhaar focust in deze lessen op de 'binjaniem', het bijzondere werkwoordsysteem van het Modern Hebreeuws.
Hoe vaker je dit traint, des te duidelijker het wordt. Oefening baart kunst, en voor je het weet kun je de verleden tijd en de toekomende tijd gebruiken als je een verhaal vertelt of een gesprek voert!

Alle cursussen Ivriet bestaan uit 25 bijeenkomsten.
De lessen van Noa Beemhaar vinden plaats in samenwerking met het Joods Studiecentrum Leiden en worden daar gegeven.
Shirley Ensel geeft haar lessen in Amsterdam.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.