Creatures of Dance

Podcasts over eigentijdse dans in Israël

Gepubliceerd op: 25 maart 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Aangezien we dol zijn op podcasts zijn we blij dat we weer een mooie hebben gevonden: Creatures of Dance. Inderdaad: een Engelstalige podcast die geheel is gewijd aan Israëlische dans en choreografieën. 

Het Israëlische hedendaagse dansveld is levendig, complex en uniek in zijn reikwijdte en zijn culturele, sociale en politieke context, zowel in Israël zelf als ver daarbuiten. Met deze podcast willen presentatoren Yali Nativ (doctor in de sociologie en antropologie met de specialisatie dans) en Iris Lana (directeur van het Dance Archive Project) dit fenomeen belichten en door middel van hun passie niet alleen een levendig en deskundig discours creëren, maar vooral praten waarover zij dat het liefste doen: Israëlische dans.

In eerder afleveringen werd onder andere aandacht besteed aan Israëlische identiteit en politiek door de ogen van choreograaf Ohad Naharin en de rol van gender in het werk van de choreografen Yasmeen Godder, Anat Danieli & Omer Uziel, Merav Dagan en Roni Chadash. Houd de website in de gaten voor nieuwe afleveringen.


Type:
podcast
Wie:
Creatures of Dance
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 25 maart 2021
Tijd:
dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.