Lot

Gepubliceerd op: 11 mei 2022

Lot

Zeruya Shalev

Amsterdam: Meulenhoff, 2022
Aantal blz.: 368
ISBN: 9789029094948

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Ruben Verhasselt
Oorsponkelijke titel: פליאה

Atara is voor de tweede keer getrouwd, met haar grote liefde, maar de laatste tijd voelt ze een steeds grotere afstand tot Alex. Ze maakt zich ook zorgen om hun zoon, een officier in het Israëlische leger die na zijn laatste missie nauwelijks het huis verlaat.
Misschien om haar familie beter te begrijpen, of misschien om aan hen te ontsnappen, gaat Atara op zoek naar Rachel, de eerste vrouw van haar vader, het grote taboe van Atara’s jeugd. Rachel vocht naast haar vader in de ondergrondse beweging die streed voor de onafhankelijkheid van Israël. De idealistische Rachel lijkt het verleden te belichamen – ze is inmiddels een weduwe die verlangt naar de vurigheid van vervlogen dagen en die ongerust kijkt naar het land waarvoor ze heeft gevochten en de nalatenschap die ze achterlaat. Maar naarmate er steeds meer van het verleden wordt onthuld, werpt het een grotere schaduw op het heden en de toekomst en confronteert het alle personages met vragen over het lot, controle, verantwoordelijkheid, geloof, teleurstelling en liefde.Zeruya Shalev (1959) studeerde Bijbel­wetenschappen en woont in Jeruzalem. Haar romans Liefdesleven (1997), Man en vrouw (2003), De tweede familie (2008), Het hart van de familie (2012) en Pijn (2016) zijn stuk voor stuk inter­natio­nale bestsellers geworden en bereikten een oplage van meer dan vijf miljoen exemplaren. Haar werk is in 27 talen vertaald. Shalev is naast David Grossman en Amos Oz de meest gelezen auteur uit Israël.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.