Docu.Text 06

Documentary Film Festival at the National Library

Gepubliceerd op: 12 november 2020

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het jaarlijkse Docu.Text Documentary Film Festival van de Nationale Bibliotheek van Israël trekt altijd duizenden mensen. Vijf dagen lang worden in de bibliotheek en in de open lucht prijswinnende documentaires vertoond, komen de makers aan het woord en presenteert de NLI bijzondere stukken uit de eigen collectie.

Voor de 6de editie van het festival moest de NLI vanwege de coronapandemie een andere vorm bedenken. Docu.Text Film Festival gaat voor het eerst digitaal, en voor het publiek van buiten Israël werd een speciaal programma samengesteld.
Daarin vind je de beste Israëlische documentaires die in de vorige festivals werden vertoond. Alle films hebben onderwerpen over cultuur, kunst, erfgoed en identiteit. Op de rol staan ook discussies met enkele van de filmmakers en er is een tentoonstelling samengesteld met zeldzame objecten uit het archief van de Jiddisje dichter Avraham Sutzkever (1913-2010) over wie cineast Uri Barbash in 2018 de film Black Honey, The Life and Poetry of Avraham Sutzkever maakte. Uiteraard is de film ook op het online festival te zien.

Docu.Text Film Festival is een coproductie met het Docaviv Film Festival; het internationale programma  kwam tot stand in samenwerking met Gesher L’Europa, een initiatief van de NLI om verhalen te delen en in contact te komen met mensen, organisaties en Joodse gemeenschappen in Europa en daarbuiten.

In plaats van de mensen naar de cultuur te trekken, trekt de cultuur nu op een nieuwe manier naar de mensen.
Het belooft een geweldig festival te worden!

Donateurs van Crescas kunnen van een speciale korting gebruik maken. Alle donateurs krijgen hierover een e-mail met instructies hoe de kortingscode kan worden ingezet. Ben je donateur en heb je geen mail ontvangen? Laat het ons weten op info@crescas.nl met in de onderwerpsregel: 'kortingscode Docu.Text 06

Wil jij Crescas steunen met een financiële bijdrage? Wordt donateur! Op onze website vind je alles wat je daarvoor moet weten.

Type:
film
Wie:
National Library of Israel
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 15 november 2020 - woensdag 25 november 2020

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.