Laatste kans: Openingsevenement studiejaar 2021-2022

What brought down Biblical Israel?

Gepubliceerd op: 7 oktober 2021

De laatste kans om u in te schrijven voor het openingsevenement van het cursusjaar 2021 - 2022 van Crescas.

Eeuwenlang werd Joden en niet-Joden voorgehouden dat de oude koninkrijken van Israël werden vernietigd door buitenlandse invallen. Met name de Bijbelse koninkrijken Assyrië en Babylonië én het Romeinse Rijk worden hierbij genoemd. De realiteit was volgens Amotz Asa-El echter complexer. Hij betoogt dat de binnenlandse politiek in het oude Israël net zozeer verantwoordelijk was voor de ineenstorting van het koninkrijk als de druk van buitenaf.
Door een groot wantrouwen in het menselijke bestuur faalde het oude Israël in de belangrijkste test ten opzichte van zijn soevereiniteit - zelfverdediging tegen de invasies. Waarom? Wat was het politieke model van het oude Israël? Waar liep dit model op zijn tijd vooruit en hoe faalde het? Heeft het zionisme een eind gemaakt aan de fouten die in het oude Israël gemaakt werden? En welke les kan het Israël van nu hiervan leren?

Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad, interviewt Amotz Asa-El, auteur van de Hebreeuwse bestseller The Jewish March of Folly, a Revolutionary History of the Jewish People’s Leadership from Antiquity to Modernity.
Asa-El is verbonden aan het Hartman Institute in Jeruzalem en is Chief-commentator van The Jerusalem Post, waar bij sinds 1995 werkt.

Speciaal voor dit evenement is het volledige voorwoord van zijn boek in het Nederlands vertaald. Deze vertaling is als pdf toegevoegd aan deze pagina.

U kunt zich nu nog inschrijven.

NL vertaling Amotz Asa El Voorwoord
Item in samenwerking met Maror.

Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland (Maror) beheert de Maror-gelden van private partijen (banken, beurs, verzekeraars) die bestemd zijn voor collectieve doelen binnen de Joodse gemeenschap in Nederland en verstrekt daaruit subsidies.meer informatie: maror.nl
Logo samenwerking 'Maror'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.