Batsheva Dancers Create

Nieuw werk van veelbelovende jonge choreografen, speciaal voor digitale weergave

Gepubliceerd op: 11 maart 2021

Shablood Shalom (Avigail Shafrir en Nathan Chipps)

Sudo Purge (Chiaki Horita)

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het digitale platform Batsheva Dancers Create is bedoeld om een groot internationaal publiek kennis te laten maken met originele en nieuwe choreografieën, gecreëerd door veelbelovende jonge makers. Zij krijgen op deze manier een podium waar ze hun eigen werk kunnen presenteren, terwijl ze worden ondersteund door coaches, productie en marketing van de wereldberoemde Batsheva Dance Company. Verschillende gerenommeerde choreografen uit de huidige dansscène deden hun eerste ervaringen op tijdens de Batsheva Dancers Create Workshops.

Vanwege de uitdagingen van corona dit jaar 21 jonge dansers en choreografen voorstellingen gemaakt die specifiek zijn bedoeld voor digitale weergave, sommige in samenwerking met filmmakers. De coronabeperkingen creëerden ongekende uitdagingen, boden creatieve oplossingen en werden uiteindelijk een integraal onderdeel van de inhoud van dit project.
Deze week gaan zes nieuwe voorstellingen in première: Shablood Shalom van Avigail Shafrir en Nathan Chipps, Sudo Purge van Chiaki Horita ,Sleeping Who van Federico Longo, JANE van Ohad Mazor, Until Completion of Proceedings van Dor Nahum en Yeah I’m Fine, Just Tired van Guy Davidson.

Type:
dans
Wie:
Batsheva Dancers Create
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 14 maart 2021 - zaterdag 20 maart 2021
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.