IZZY Streaming Service

Gepubliceerd op: 6 mei 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het is een droom voor mening fan van Israëlische films en tv-series: een online, on demand platform waar je uitsluitend de allerbeste Israëlische producties vindt. Een soort Netflix voor Israëlische film en tv dus. 

Het goede nieuws: dit platform bestaat, en het heet IZZY. Met ruim 300 uur aan documentaires, reality tv, dramaseries en speelfilms zit er voor iedereen wat tussen. Tot aan het einde van de lockdown zullen we elke week enkele films of series uitlichten die op dit platform worden aangeboden. 

Lidmaatschap van IZZY begint al vanaf €5,- per maand. Bovendien krijgt iedereen die zich inschrijft, een wekelijkse nieuwsbrief met gepersonifieerde kijktips.


Type:
film
Wie:
IZZY - Stream Israel
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 6 mei 2021
Tijd:
Dagelijks

The Wonderful Kingdom of Papa Alaev

Deze documentaire vertelt het hedendaagse Shakespeariaanse verhaal van een legendarische Tadzjieks-Israëlische muzikale familie, met aan het hoofd de charismatische patriarch, Papa Alaev. Nu Papa bijna 80 is en generaties botsen over nieuwe muzikale richtingen, moet de familieshow doorgaan. Maar de grote vraag is: wie gaat de band leiden?


Family in Transition

Dit is het verhaal van een gezin in Nahariya, een klein traditioneel stadje in Israël, waar alles gaat zoals het altijd al is gegaan. Maar op een dag besluit de vader zijn familie te vertellen dat hij een transgender vrouw wil zijn. Hun moeder kiest ervoor gedurende het hele proces bij haar echtgenoot te blijven, al komt zij daarbij voor moeilijke beslissingen te staan.


2 Night

In dit klassieke Israëlische comedy-drama ontmoeten een jongen en een meisje elkaar in een bar in Tel Aviv, een plek waar alles mogelijk lijkt te zijn.

Ze besluiten de nacht samen voort te zetten en gaan terug naar het huis van het meisje - op zoek naar het enige onmogelijke in Tel Aviv: een parkeerplaats.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.