A Lullaby for the Valley

Het uitzicht van kunstenaar Elie Shamir op de Jizreëlvallei vanaf zijn balkon

Gepubliceerd op: 18 februari 2021

Elie Shamir voor het doek A Valley with Borders (2014)

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

In de documentaire A Lullaby for the Valley schildert de Israëlische kunstenaar Elie Shamir het uitzicht vanaf het balkon van zijn studio - velden die zich uitstrekken tot aan de horizon, eeuwenoude eiken en oude boeren die aan het werk zijn in de vergezichten van de Jizreëlvallei. Zijn grote olieverfschilderijen zijn populair onder verzamelaars over de hele wereld.
Regisseur Ben Shani raakte zo geroerd door een van deze werken van Shamir dat hij het idee opvatte om de kunstenaar te documenteren terwijl hij aan het werk was. Geen van beiden had ooit kunnen vermoeden dat alles tijdens het filmen zou veranderen door een onvoorzien gevaar dat Shamir van zijn talent dreigde te beroven.

De Stichting Friends of Bezalel en de Office of Cultural Affairs van het Israëlische Consulaat in New York verzorgen gezamenlijk een exclusieve gratis online vertoning van deze spannende en indringende documentaire.
Na afloop zal dr. Aya Lurie, directeur en hoofdconservator van het Herzliya Museum of Contemporary Art, een discussie leiden met Elie Shamir en regisseur Ben Shani. 

Wanneer je je via de website opgeeft krijg je de link naar de documentaire en het live nagesprek per mail toegestuurd. 


Type:
film
Wie:
Stichting Friends of Bezalel, Office of Cultural Affairs van het Israëlische Consulaat in New York
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 25 februari 2021
Tijd:
18.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.