Warme solidariteitsbijeenkomst voor Israël

Gepubliceerd op: 12 oktober 2023

In het Joods Cultureel Centrum (JCC) in Amsterdam is afgelopen zondag de solidariteitsbijeenkomst ‘Samen voor Israël’ gehouden. De reden was de oorlog tussen Hamas en Israël.

In de zaal waren honderden mensen aanwezig. Speciale gast was Modi Ephraim, de ambassadeur van Israël in Nederland. Er waren veel staande ovaties voor de sprekers en Am Yisrael Chai – Israël zal leven – klonk veelvuldig.

Stilte voor slachtoffers
Ephraim sprak van "een oorlog tegen Israël" en vatte nogmaals samen wat er in Israël sinds zaterdag is gebeurd. “Het aantal Israëlische dodelijke slachtoffers ligt nu op meer dan zevenhonderd.” Er was een moment van stilte, waarna de diplomaat verder sprak. “Honderden onschuldige mensen, die een festival aan het vieren waren of met elkaar thuis zaten, werden in koelen bloede afgeslacht.”

Een paar weken geleden was er nog een Joodse première van de film Golda, zei Ephraim. De film gaat over de Jom Kipoer-oorlog, die erg doet denken aan de situatie nu. Hij stelde dat we in de komende weken zullen zien dat er in Gaza veel slachtoffers gaan vallen vanwege Hamas, dat de burgers van Gaza als menselijk schild zal gebruiken. “En dan is er nog de steun van Iran. Maar hoe dan ook: Israël zal zegevieren.”

Lees de hele reportage op de website van Jonet.

Beeld: Kemal Rijken

Item in samenwerking met Jonet.

meer informatie: jonet.nl
Logo samenwerking 'Jonet'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.