Ivriet leren bij Crescas: het begin

In kita Alef zet je de eerste stappen!

Gepubliceerd op: 8 september 2022

In seizoen 2022-2023 kun je bij Crescas weer de starterscursus Ivriet kita alef volgen. Op een toegankelijke manier leer je in 25 lessen de basis van het moderne Hebreeuws.
Docente Shirley Ensel weet precies hoe ze je moet begeleiden bij de kennismaking van deze taal die, zeker in het begin, in niets lijkt op de moderne talen die je op school hebt geleerd. Je zult zien: opeens gaat de deur op een kier en durf je zelfs je eerste woorden uit te spreken!
Aan het eind van deze cursus kun je, geloof het of niet, echt eenvoudige gesprekken voeren en heb je de basis gelegd voor het vervolg.

Voor je aan Ivriet kita Alef begint, moet je wel al vertrouwd zijn met het Hebreeuwse alfabet, het alefbeet. Daarvoor hebben we de online cursus Alef-Beet ontwikkeld. Je leert de letters herkennen en met animaties ook schrijven. Na een uur of zes, zeven zelfstudie en oefenen heb je alle 22 letters van het alefbeet onder de knie!


Het duurt nog wel even voor jij als beginner aan de cursussen Ivriet kita Hee en Ivriet kita Chet, beide voor gevorderden, toe bent. Kijk in elk geval maar eens hoe die eruit zien, dan weet je waar je naartoe kunt werken!
Misschien ken je iemand die al zo ver is: in beide gevorderdencursussen hebben we nog plek!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.