Circus tijdens de oorlog

Het waargebeurde verhaal van een Joodse acrobaat die zich tijdens de oorlog in een Duits circus verschool

Gepubliceerd op: 6 mei 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Bevrijdingsdag ligt nog maar net achter ons. Hoewel we die dit jaar ook weer anders beleefden dan gebruikelijk was er toch een breed aanbod om deze dag te beleven: geregistreerde concerten zoals het Bevrijdingsconcert in Carré, een livestream van de Ambassadeurs van de Vrijheid, verschillende lezingen en het Bevrijdingsvuur in Wageningen.

Aanstaande zondag 9 mei vindt er nóg een bijzonder evenement plaats in het kader van vrijheid: de digitale theatervoorstelling annex lezing 'Circus tijdens de oorlog' door historica en circusartieste Stav Meishar.

In deze lezing vol toneel worden de waargebeurde verhalen van Joodse circusartiesten tussen de twee wereldoorlogen verteld met gevoeligheid en humor, gebaseerd op ruim zeven jaar onderzoek. Door foto's uit privéalbums, opgenomen getuigenissen en persoonlijke verhalen te combineren, laat Stav Meishar het publiek scènes uit haar toneelstuk Escape to the Circus zien, gebaseerd op het ware verhaal van een Joodse acrobaat die zich tijdens de oorlog in een Duits circus verstopte.

Het Zoom-evenement word georganiseerd door Stichting Rainbow, onder artistieke leiding van Erga Netz en is Engelstalig.

Toegang is gratis, maar graag van te voren aanmelden via onderstaande link.


Type:
theater
Wie:
Stichting Rainbow
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 9 mei 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.