Het kind achter de ogen: Theater online

theatershow

Loading...
Altijd online-cursussen vallen onder het vaste online aanbod van Crescas.
Deze cursus volg je online in eigen tempo op een tijdstip dat jou uitkomt
Kosten
€ 10,00
Een opgenomen toneelstuk

'Het kind achter de ogen' is een monodrama van Nava Semel (1954-2017). Het is het verhaal van Thelma, een moeder van een kind met het Downsyndroom.

Op de ochtend dat hij voor het eerst naar school zal gaan, vertelt ze over haar angsten en haar hoop; hoe de buitenwereld zich verhoudt tot haar uitgedaagde zoon en tot anderen zoals hij.
Het kind achter de ogen is een toneelstuk over liefde, leven, loyaliteit. Bestrooid met humor, maar ook met verlangen en hoop.

Geschreven door Nava Semel
Geregisseerd door Lia Koenig
Uitgevoerd in het Hebreeuws door Erga Netz

De voorstelling wordt gevolgd door een panel van internationale theatermakers uit Alaska, Turkije, Nederland en Israël, die dit stuk in hun eigen taal speelden.
Het panel stond onder leiding van Noam Semel (echtgenoot van Nava Semel en directeur van het Cameri-theater in Tel Aviv). De actrices spelen scènes uit het stuk in hun taal.

De opbrengst van deze theatervoorstelling online wordt gedoneerd aan een goed doel.


Het project is tot stand gekomen met de genereuze steun van Maror.

Deze cursus kun je starten nadat de betaling is afgerond. De cursus staat klaar in je account en je kunt op elk gewenst tijdstip zo vaak je wilt naar de cursus gaan.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.