Joods in Nederland

Israël: thuis of ver weg?

Gepubliceerd op: 18 november 2020

Joodse Nederlanders hebben, in meer- of mindere mate, een vanzelfsprekende band met Israël. Wat is die band precies, en wat betekent deze voor het leven van Nederlandse Joden in de dagelijkse praktijk?

Vier Joodse Nederlanders gaan met elkaar in gesprek over wat Israël voor hen betekent. Is Israël een reden voor trots of schaamte? Een verzekeringspolis of bron van inspiratie? Waaruit bestaat de band met een land waar je misschien helemaal geen familie hebt wonen en vrijwel nooit komt? Wat is de invloed van de aanhoudende internationale aandacht voor Israël op het leven van Joodse Nederlanders?
Moderator van de gesprekken is prof. Irene Zwiep.

De discussie vindt plaats op donderdag 26 november om 20.30 uurin Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en is via een livestream te volgen.
Crescas, Joods Maatschappelijk Werk en Pakhuis de Zwijger maken het evenement mogelijk.

Meer informatie en hoe je digitaal kunt deelnemen aan Israël: thuis of ver weg? vind je op de website van Pakhuis de Zwijger.

Item in samenwerking met JMW.
Logo samenwerking 'JMW'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.