Kita Alef

Een cursus waarin je de eerste beginselen leert van het moderne Hebreeuws

Gepubliceerd op: 30 juni 2022

Het is alweer enkele jaren geleden dat we Kita Alef in ons cursusprogramma hadden opgenomen. Kita Alef - de naam is afkomstig van het lessysteem dat in Israël wordt gebruikt in de oelpan, de taalschool waar je in hoog tempo Ivriet kunt leren lezen, schrijven en spreken - is in feite de eerste klas van een lange reeks die per niveau een volgende letter krijgt uit het Hebreeuwse alfabet.

Stap één op weg naar het leren van het moderne Hebreeuws: het alef beet, het alfabet. Je moet eerst de letters leren herkennen en schrijven - en dat laatste is wennen, want Hebreeuws schrijf je van rechts naar links!
Om je op weg te helpen, hebben we de online cursus Alef-Beet. Als je die met aandacht doorneemt, kun je op 24 oktober 2022 een begin maken met kita Alef.
Je zult zien dat je in 25 online lessen al snel een beetje greep krijgt op deze nieuwe taal.

Samen met je medecursisten en docent Shirley Ensel ga je aan de slag aan de hand van het lesboek Ivriet Me'Beresjiet. Je maakt kleine oefeningen, waarbij je ook het schrijven traint, en leert al doende al kleine zinnetjes.

Als je je voor 19 augustus aanmeldt profiteer je van vroegboekkorting op het lesgeld!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.