Meet the non-Jewish communities of Israel

Een reeks Zoom-lezingen over de niet-Joodse minderheden in Israël onder het motto: Meeting the Other

Gepubliceerd op: 3 februari 2021

Je kunt de Israëlische maatschappij niet begrijpen zonder de verhalen te kennen van de inwoners die behoren tot inheemse en/of minderheidsgroeperingen.
Dr. Steven J. Klein verzorgt een cursus bestaande uit vier sets van drie Zoomlezingen, waarin wordt belicht hoe deze niet-Joodse minderheden zich verhouden tot de staat Israël.
Elk van deze groeperingen heeft een eigen identiteit, die medebepalend is voor de relatie die de leden van de groep met de Israëlische maatschappij hebben opgebouwd.

De lezingen (Engelstalig) zijn geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar andere culturen en identiteiten.

De eerste lezing (kosteloos) op zondag 28 februari is een inleiding, daarna wordt elk van de twaalf gemeenschappen in haar historische context geplaatst en komt een vertegenwoordiger van de groep aan het woord.
Lees meer op stevekleinteachingonline.com.
Op de inschrijfpagina kun je de onderwerpen van alle lezingen zien. Je kunt je ook inschrijven voor elke lezing afzonderlijk.
Dr. Klein geeft, vanwege het interactieve karakter van de Zoomlezingen, de voorkeur aan niet te grote groepen deelnemers.

Let op: de inschrijftermijn verloopt op 12 februari!


De lezingen werden in januari 2020 fysiek gegeven aan de Rothberg International School van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Daar kun je de syllabus inzien.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.