Threshold

Gepubliceerd op: 24 juni 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De Peridance Contemporary Dance Company, het gezelschap van de Israëlische choreograaf Igal Perry, was twee voorstellingen aan het voorbereiden die in maart 2020 in première zouden gaan. Door corona liep alles natuurlijk anders en kwamen de repetities stil te liggen. Ruim een jaar later kwam het dansers ensemble weer bijeen om het repetitieproces voort te zetten. Er werden bovendien filmopnames gemaakt, die je nu vanuit je eigen huis kunt bekijken. In dit onlineprogramma worden beide voorstellingen opgevoerd.

Peridance Contemporary Dance Company zet zich in voor leiderschap en creatieve samenwerking in zowel dansvoorstellingen als danseducatie. Het gezelschap heeft waarden als eerlijkheid en inclusiviteit hoog in het vaandel staan. Artistiek directeur Igal Perry is een wereldberoemde choreograaf, balletmeester en dansdocent. Zijn werken worden regelmatig opgevoerd op gerenommeerde festivals, waaronder Florence Dance (Italië), Batsheva en Bat-Dor Dance Companies en het Karmiel Dance Festival (Israël), en Ailey II en Complexions Contemporary Ballet (NYC). 


Type:
dans
Wie:
Peridance Contemporary Dance Company
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 27 juni 2021
Tijd:
23.00 - 00.00 uur (5-6 pm EST)

Twilight is een choreografie van artistiek directeur Perry en is 'in het pak gezet' door Erica Johnston. Het stuk is gezet op een selectie uit de etudes en nocturnes van Frédéric Chopin.
In de voorstelling worden traditionele klassieke lijnen vervangen door fantasierijke partnersequenties. Het stuk gaat over veerkracht en hoop: die heb je altijd nodig om door te gaan met het leven.Just Above the Surface is gechoreografeerd door Yin Yue; de kostuums zijn ontworpen door Mondo Morales. De choreografie is gezet op muziek van de hedendaagse Nederlandse componist Michel Banabila.
In deze wereldpremière wordt de elektrische verbinding van menselijke interactie - de sensaties die mensen samenbrengen of juist uit elkaar drijven - onderzocht.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.