Repertory Theater (Israeli Stage Festival)

Komische voorstelling

Gepubliceerd op: 14 oktober 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Na de filosofische comedy Oh, God! en het concert van Corinne Allal met de band Zan Nadir, is het alweer tijd voor het derde evenement dat plaatsvindt onder de vlag van het Israeli Stage Festival: de komische toneelvoorstelling Repertory Theater. Later dit jaar zullen in het kader van hetzelfde festival schilderijen worden getoond door Amichai Pardo en vindt de derde theatervoorstelling plaats: Ten Matchboxes. Uiteraard houden we u te zijner tijd op de hoogte.

In het veelgeprezen stuk Repertory Theater van Eldad Cohen wordt een jonge, timide toneelschrijver uitgenodigd door de manager van een groot nationaal theater om het scenario van zijn mogelijke debuutstuk te bespreken. De toneelschrijver is van tevoren uiteraard bloednerveus en dat wordt er niet minder op als hij de manager ontmoet: hij blijkt een enorme neuroot te zijn die totaal geobsedeerd is door Hamlet. Het is nooit makkelijk om een goed compromis te vinden tussen kunst en productiewaarde, maar niets kan de artistieke jongeman voorbereiden op de gekke pitchsessie die hem te wachten staat. Tijdens het kennismakingsgesprek komen er allerlei skeletten uit de kast. In een baanbrekende climax explodeert de dunne scheidslijn tussen het bewuste en het onderbewuste en tussen fictie en werkelijkheid.
Deze nieuwe uitvoering van Repertory Theater is geregisseerd door Iftach Ophir en Erez Drigues. Zij spelen tevens de hoofdrollen. De muziek is gecomponeerd en gespeeld door Ran Bagano. De kaarten voor deze voorstelling gaan hard. Daarom zullen er binnenkort via de website nieuwe data voor extra voorstellingen  bekend worden gemaakt.

Type:
theater
Wie:
Israeli Stage Festival, Repertory Theater
Waar:
Amsterdam en Den Haag
Wanneer:
21, 23 en 24 oktober 2021
Tijd:
20.00 uur. NB: Het adres wordt vanwege veiligheidsmaatregelen bekendgemaakt nadat u uw ticket(s) heeft aangeschaft

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.