De Klezmer Society - Dos Klezmer Shifl

Gepubliceerd op: 5 januari 2023

De Klezmer Society heeft een nieuwe CD uitgebracht: Dos Klezmer Shifl. De titel is een eerbetoon aan het schip van celliste Eva van de Poll waar de band repeteert en componeert.

Deze gloednieuwe CD is een prachtige verzameling instrumentale klezmerstukken en Jiddisje liedjes, gezongen door Shura Lipovsky. Shura is nationaal en internationaal een bekende singer-songwriter van het Jiddisje lied.

Zij zingt een nieuwe versie van het bekende liedje 'Lomir zikh iberbetn', die ze speciaal voor deze CD componeerde. Het titelstuk is een suite die is ontstaan tijdens de corona-periode. Elk bandlid leverde een bijdrage. Voor deze suite dook Eva van de Poll in 'Talnoer Nign', Erica Roozendaal schreef 'Blien' (Jiddisj voor bloei), Iefke Wang schreef 'Eden in dem Gortn' voor haar dochter Eden, en Bert Vos schreef de 'Fuerther Freylehs', omdat elk verhaal vrolijk moet eindigen.

De kinderen van de bandleden zingen het liedje'Mameloshn', dat Bert speciaal voor deze CD componeerde. De tekst bestaat uit allemaal lieve woordjes die ouders tegen hun kinderen zeggen. Klarinettist Christian Dawid schittert in een aantal prachtige traditionele klezmerstukken.

De Klezmer Society bestaat uit:
Bert Vos - viool
Iefke Wang - viool
Erica Roozendaal - accordeon
Eva van de Poll - cello en poyk
Christian Dawid - klarinet
Shura Lipovsky - zang
Rivka van Delft - zang
Eden Vos - zang

De CD Dos Klezmer Shifl is te bestellen via de website van de band en kost 18 euro.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.