Jiddisj leren

Jiddisj leren lezen en schrijven

Zonder dat u het in de gaten hebt, gebruikt u in het Nederlands bijna iedere dag woorden die oorspronkelijk uit het Jiddisj komen. Als het u wat lijkt om deze taal écht onder de knie te krijgen, dan is deze cursus iets voor u.
Jiddisj is een levende taal, één van de Joodse cultuurtalen zelfs. Jiddisj is nog steeds de taal van Joodse gemeenschappen over de hele wereld, niet alleen in Antwerpen en New York, maar ook in ons Mokum. Deze online cursus bestaat uit 30 korte lessen waarin u naast grammatica, korte filmpjes ziet waarmee u de uitspraak van het Jiddisj leert, en oefeningen waarmee u uw leesvaardigheid les na les vergroot. Na iedere oefening krijgt u uw score te zien zodat u meteen kunt aflezen of u beter aan het worden bent. Na het volgen van deze cursus kunt u eenvoudige teksten lezen én begrijpen en een conversatie in het Jiddisj voeren. Als een echte bolleboos!

Deze cursus kun je starten nadat de betaling is afgerond. De cursus staat klaar in je account en je kunt op elk gewenst tijdstip zo vaak je wilt naar de cursus gaan.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.