Theater online: Het kind achter de ogen

Het verhaal van een moeder en haar zoon met het syndroom van Down

Gepubliceerd op: 16 juni 2022

Het kind achter de ogen, in 1988 geschreven door de Israëlische toneelschrijver Nava Semel (1954-2017) gaat over een moeder die haar zoon met het syndroom van Down voor het eerst de grote wereld in gaat sturen. Het stuk ging in Israël in première en werd wereldwijd al meer dan duizend keer gespeeld. De oorspronkelijke productie was te zien in Groot-Brittannië, Schotland, Ierland en Italië. Er zijn prijswinnende radio- en theaterproducties gemaakt in onder meer Israël, New York, Los Angeles, Tsjechië, Roemenië, Spanje en Turkije.

In Nederland werd deze indrukwekkende voorstelling voor het eerst in 2012 op de planken gebracht in een geheel Nederlandse versie.
De laatste voorstellingen in Nederland werden gespeeld in de oorspronkelijke Hebreeuwse versie הילד מאחורי העיניים, waarbij de rol van de moeder werd gespeeld door Erga Netz.
Voor Crescas werd deze voorstelling opgenomen zodat je hem nu nog kunt zien. Wat dit online evenement extra bijzonder maakt, is het panel na afloop, waarin internationale theatermakers en acteurs gedeeltes uit het stuk in hun eigen taal presenteren.

De theatrale vormgeving is ook zeer de moeite waard, maar dat moet je zelf ervaren!

De voorstelling is voorzien van Nederlandse boventiteling!

Je kunt deze online voorstelling van het Het kind achter de ogen ook nu nog zien - koop je digitale toegangsbewijs via onderstaande link!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.