Het geheim van de Mossad

Inside de meest intrigerende geheime dienst ter wereld

Gepubliceerd op: 11 februari 2021

Het geheim van de Mossad
Inside de meest intrigerende geheime dienst ter wereld

Shabtai Shavit

Haarlem: Xander Uitgevers, 2020
Aantal blz.: 416
ISBN: 9789045217994

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Piet Dal
Oorsponkelijke titel: ראש המוסד

Het beveiligen van Israël gaat over veel meer dan veiligheid alleen: ook machtsverhoudingen in het Midden-Oosten en de bijbehorende spanningen spelen een rol. Het gaat over vrede, oorlog en terreur. Shabtai Shavit was jarenlang directeur van de Mossad, die wordt gezien als een van de beste geheime diensten ter wereld. Van het vredesverdrag met Jordanië tot de moord op premier Jitschak Rabin: Shavit was overal bij. In Het geheim van de Mossad biedt hij een intrigerende en unieke blik achter de schermen en schetst hij een gedetailleerd en ontluisterend beeld van de wereld van spionage en contraspionage, maar ook van de complexiteit van internationale diplomatie. 

Shabtai Shavit (1939) was van 1989 tot 1996 algemeen directeur van de Mossad en maakte tijdens zijn actieve dienst het einde van de Koude Oorlog, de ontbinding van de Sovjet-Unie, de nucleaire race tussen Irak en Iran én de eerste Golfoorlog mee. Momenteel is Shavit voorzitter van het International Institute for Counter Terrorism (ICT) in Israël.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.