IZZY Streaming Service

Gepubliceerd op: 13 april 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het is een droom voor menig fan van Israëlische films en tv-series: een online, on demand platform waar je uitsluitend de allerbeste Israëlische producties vindt. Een soort Netflix voor Israëlische film en tv dus. Het goede nieuws: dit platform bestaat. En het heet IZZY. Met ruim 300 uur aan documentaires, reality tv, dramaseries en speelfilms zit er voor iedereen wat tussen.

Tot aan het einde van de lockdown zullen we elke week enkele films of series uitlichten die op dit platform worden aangeboden.  

Lidmaatschap van IZZY begint al vanaf € 5 per maand. Bovendien krijgt iedereen die zich inschrijft een wekelijkse nieuwsbrief met gepersonifieerde kijktips.

Op de Facebookpagina van IZZY vind je altijd de laatste nieuwtjes, en ook met enige regelmaat een speciale abonnementaanbieding!

Type:
film
Wie:
IZZY
Waar:
Online
Wanneer:
maandag 1 maart 2021
Tijd:
Dagelijks

Mekimi

In de korte dramaserie Mekimi lijkt een jonge, aantrekkelijke media-ster uit Tel Aviv het helemaal voor elkaar te hebben: geld, roem, intelligentie, veel vrienden en een mooie carrière in het verschiet.

Toch voelt ze dat er iets mist in haar leven. Op een dag ontmoet ze een filmstudente door wie ze in aanraking komt met de ultraorthodoxe levensstijl en haar leven volledig verandert.

Allenby

Allenby is een verslavende, psychologische dramaserie die zich afspeelt in de diepe krochten van het nachtleven van Tel Aviv. De serie geeft een aangrijpend inkijkje in een geheime onderwereld die schuilgaat achter alle hippe clubs en feestende mensen.

Met als hoofdrolspeler Aviv Alush, een van de populairste acteurs uit Israël.

Nur

Nur vind het leven in het Palestijnse vluchtelingenkamp zwaar en ingewikkeld. Ze droomt ervan om beeldende kunst te studeren in West-Jeruzalem.


Ze regelt een toelatingsgesprek bij de Bezalel Academy of Art and Design, maar haar grootste wens dreigt in gevaar te komen door haar afkeurende vader en het lot van haar broer, die net is komen vast te zitten in een Israëlische gevangenis.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.