Museumwandeling in samenwerking met JMW

Gepubliceerd op: 5 januari 2023

In samenwerking met Joods Maatschappelijk Werk organiseert Crescas een museumwandeling naar de expositie A Place of Our Own in het Joods Museum te Amsterdam. Het bezoek aan deze tentoonstelling is onder leiding van Ieke Spiekman, professioneel museumgids.

In A Place of Our Own staan de levens centraal van vier studentes in Tel Aviv. Alle vier zijn zij zowel Palestijn als Israëlisch staatsburger. De Israëlische fotograaf Iris Hassid (1965) volgt hen al vanaf 2014. Zij fotografeert de vier vrouwen en praat met hen over hun ambities, vriendschappen, families en politiek-maatschappelijke betrokkenheid.

De vrouwen verhuisden vanuit hun Arabische gemeenschappen naar Tel Aviv om daar te studeren. Samar, net afgestudeerd aan de televisie- en filmacademie, Saja (Psychologie), Majdoleen (Architectuur) en Aya (student Sociologie en Genderstudies). Zij kiezen samen met Iris de onderwerpen en denken mee over de fotocomposities. Die betrokkenheid geeft een heel persoonlijke inkijk in hun leven en ervaringen.

Er kunnen maximaal vijftien personen mee met de museumwandeling. Voor mensen die slecht ter been zijn en niet makkelijk eigen vervoer kunnen organiseren, kan JMW een taxibusje verzorgen. Daarvoor zijn minimaal vijf personen nodig. De kosten zijn ongeveer 7,50 euro per persoon, per keer.

Item in samenwerking met JMW.
Logo samenwerking 'JMW'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.