JNF Experience Event

Israël komt naar je toe!

Gepubliceerd op: 9 juni 2022

Het Joods Nationaal Fonds (JNF) kan na twee jaar corona eindelijk weer een bijzonder evenement organiseren. Tijdens het JNF Experience Event maak je kennis met Israël en hoor je uit de eerste hand over de uitdagingen waarmee het land te maken heeft.

Landbouwkundige Mili Zanbar vertelt over haar werk voor het Ramat Negev Desert Agro-Research Center en hoe zij in het hart van de Negev-woestijn haar droom waarmaakt.
Nitai Zacharia, JNF's boom- en bosexpert, geeft uitleg over brandpreventie en het duurzaam planten van bomen.
Speciale gast is Modi Ephraim, sinds februari 2022 Israëls ambassadeur in Nederland.

Natuurlijk zijn er heerlijke Israëlische hapjes en drankjes, wordt er een vliegticket naar Israël verloot en speelt het Hila Hutmacher Quartet de sterren van de hemel.

Aanmelden voor toegang en parkeerkaart doe je via de link hieronder.

Type:
muziek
Wie:
Joods Nationaal Fonds
Waar:
Schouwburg de Flint, Coninckstraat 60, Amersfoort
Wanneer:
zondag 26 juni 2022
Tijd:
1830-22.00 uur

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Salomon Bouman Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Demografische veranderingen in Israel

In zijn lezing legt Salomon Bouman de nadruk op de grote veranderingen in Israël in de jaren voor en na de oorlog van 1967. Hij belicht het belang van die oorlog voor de diaspora en met name voor de...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.